Haberler

Fahrizade suikasti insan faktörü olmadan uzaktan kontrollü makineli tüfekle 3 dakikada gerçekleşmiş

Güncelleme:

İran nükleer programın mimarlarından Fahrizade'nin suikast sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili İran basınında çelişkili haberlerin servis edildiği ifade edildi. Devrim Muhafızları Ordusu'na yakın Fars Haber Ajansı, saldırının insan faktörü olmadan uzaktan kontrollü makineli tüfekle gerçekleştirildiğini ve toplam 3 dakika sürdüğünü öne sürdü.

İranlı bilim insanı ve nükleer programın mimarlarından Muhsin Fahrizade'nin Tahran'da uğradığı ve dünyayı sarsan suikast ile ilgili yeni detaylar gelmeye devam ederken, İran medyası tarafından suikaste yönelik yayınlanan haberlerdeki çelişkiler de dikkat çekiyor.

Orta Doğu'yu karıştıran Fahrizade suikasti uzaktan kontrollü makineli tüfekle 3 dakikada gerçekleşmişMuhsin Fahrizade

KAMYON ARKASINA YERLEŞTİRİLMİŞ MAKİNELİ TÜFEK DETAYI

Devrim Muhafızları Ordusu'na yakın Fars Haber Ajansı, saldırının, herhangi bir insan faktörü olmadan olay yerine yaklaşık 150 metre uzaklıkta park edilen bir kamyonetin arkasına monte edilmiş uzaktan kontrollü makineli tüfekle gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Orta Doğu'yu karıştıran Fahrizade suikasti uzaktan kontrollü makineli tüfekle 3 dakikada gerçekleşmiş

SUİKASTİN SÜRESİ 3 DAKİKA

Ajans, zırhlı araçta olan Fahrizade'nin araçtan indiğinde makineli tüfekle vurulduğunu duyurdu. Saldırının toplam 3 dakika sürdüğü, eylem sonunda kamyonetin infilak ettirildiği aktarıldı. Olayda kullanılan kamyonetin 29 Ekim'de yurt dışına çıktığı belirtildi. Daha önce İran medyasına çıkan haberlerde suikast olayında saldırganlarla koruma ekibi arasında çatışma yaşandığı belirtilmişti.

NE OLMUŞTU?

İran'ın nükleer programının mimarlarından Muhsin Fahrizade, Tahran'a bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen terör saldırısında ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmış fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. İran, nükleer programının mimarlarından Muhsin Fahrizade'ye yönelik suikastın failinin İsrail olduğunu iddia etmişti.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINAMIŞTI

Dışişleri Bakanlığı, Fahrizade'nin öldürülmesini kınamıştı. Açıklamada, "İranlı bilim adamı Muhsin Fahrizade'nin Tahran'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduk. Bu menfur cinayeti kınıyor, İran Hükümeti ile merhumun ailesine başsağlığı diliyoruz" ifadesi kullanılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Tahran İran Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (9)

MALATYA44:

BU İRANDAN BİR CACIK OLMAZ, ADAMLAR KEKLİK AVLAR GİBİ BİR BİR İRANIN ÖNEMLİ İSİMLERİNİ AVLIYOR, İRAN İNTİKAM YEMİNİYLE YETİNİYOR

19
0
yanıtYanıtla
cumali pütürgeli:

Valla doğru söze ne denir ? kolpaçino yemini

yanıt3
yanıt0
THE BOSS:

Aynen kardeşim. Bu iran devleti sadece bize kafa tutuyor-)Yahudiler işini bilir

yanıt4
yanıt0
Düriyem:

İran, tarihinde hiç bir ecnebi ile çatışmayıp hep müslümanlarla çatışmış sözümona müslüman devlet. 3 Ocakta Kasım Süleymani öldürüleli 11 ay oldu o zamanda da yemin ettilerdi. Yeminden kim ölmüş edin edin.

yanıt2
yanıt0
IRANIN ICI BOS:

NUKLEER DISINDA GORUNDUGU GIBI GUCLU BIR ULKE DEGIL, HEMEN HEMEN YARISI ZATEN BIZIM COGUNLUGUMUZ VE AZERBAYCAN GIBI OGUZ TURKMENI, IRAN TURKIYE''YE NAMLU CEVIRSE ULKENIN YARISI IRANA NAMLU CEVIRIR : ))

yanıt2
yanıt0
polat:

intikam yemini etmelerinin sebebi kamuoyunun gazını almak içindir. Yoksa bunların gücü ancak suriyedeki kadın ve çocuklara yani müslümanlara yeter.

9
0
yanıtYanıtla
Tahir:

Bu adamın vwriyor yanında niye koruma yok iran israil ikiside danışıklı dövüş içindeler

3
0
yanıtYanıtla
bilim:

helal olsun, bilim dogmayı hep yendi yenecek

1
1
yanıtYanıtla
Bu is:

israil isine benziyor, uzaktan kontrollu makineli tufek kimde olur insansiz hava araci ureten ulkelerde olur, bu isi Turkiye yapmadigina gore geriye bir ulke kaliyor. .

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title