Haberler

İran'dan Fahrizade suikastına misilleme iddiası: MOSSAD yetkilisi Tel Aviv'de öldürüldü

Güncelleme:

İran, nükleer programının kilit isimlerinden biri olan Fahrizade'nin suikaste kurban gitmesinin ardından İsrail'e misilleme yaptı. İddialara göre İsrail'in başkenti Tel Aviv'de MOSSAD yetkilisi Fahmi Hinavi, İran tarafından öldürüldü.

İran'ın 'Nükleer Babası' olarak bilinen Muhsin Fahrizade'nin suikast sonrasında öldürülmesinin ardından İsrail'in başkenti Tel Aviv'de MOSSAD yetkilisi olduğu belirtilen Fahmi Hinavi silahlı saldırı sonucu öldürüldü. İddialara göre İran, Fahrizade'nin cinayetinin ardından İsrail'e misilleme yaptı.

MOSSAD YETKİLİSİ ÖLDÜRÜLDÜ

İran medyasında yer alan bir habere göre, perşembe günü akşam saatlerinde Tel Aviv'de İsrail gizli servisi MOSSAD yetkilisi olduğu belirtilen Fahmi Hinavi, silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Hinavi'nin aracıyla kırmızı ışıkta beklerken saldırganlar tarafından 15 el ateş edildiği iddia edildi. Saldırının, İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesine Tahran'ın bir misillemesi olabileceği iddiaları ortaya atılırken, yaşanan saldırıyla ilgili Tel Aviv yönetiminden hiçbir resmi bir açıklama yapılmadı. Aynı zamanda silahlı saldırıyı, İsrail medyası da görmezden geldi.

İran'dan Fahrizade suikastına misilleme iddiası: MOSSAD yetkilisi Tel Aviv'de öldürüldüMuhsin Fahrizade

İRAN MİSİLLEME ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Muhsin Fahrizade'nin cinayete kurban gitmesinin ardından İran yönetimi, suikastten İsrail ve ABD'yi sorumlu tutmuştu. Tahran yönetimi faillerin cezalandırılacağını söylemişti. Hamaney, Fahrizade'yi öldürenleri "kiralık katiller ve zalimler" şeklinde nitelendirip "Yetkililer cinayetin takipçisi olmalıdır. Failler ve azmettiriciler kesin olarak cezalandırılmalıdır" demişti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise suikastın ardında İsrail'in olduğunu söyleyerek "İran'ın düşmanları, İran ulusunun ve yetkililerinin bu cinayeti yanıtsız bırakmayacak kadar cesur ve azimli olduğunu iyi biliyor. İlgili yetkililer, bu suçun yanıtını uygun bir vakitte verecektir. Halkımız, siyonist rejimin tuzağına düşmeyecek kadar akıllı ve bilgedir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Tel Aviv İsrail İran Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (36)

Cin virüsü:

Iran da 30 milyon Türk kökenli var ! Ayaklanmalari lazim. Eger iran Atom yaparsaaaa... O zaman is isten gecer. O sebepten iyiki israil var

128
44
yanıtYanıtla
mustafa:

yahudi bozması oyunlara bu milletin karnı tok. Allahın lanetlediği bir ırka sen nasıl bir iyiki var dersin Allaha savaşmı açtın.

yanıt31
yanıt96
Adam:

Git ayaklandir burda harcaniyorsun

yanıt8
yanıt71
BİLAL:

TÜRKİYE İRAN PARKİSTAN AZERBAYCAN BİR OLMALI İSRAİLE KARŞI ALLAH MÜSLÜANLARLA BİRLİKTE OLSUN KAFİRLERİN BELASINI VERSİN

41
123
yanıtYanıtla
Azeri:

Azerilerde iranlilarda ayni dine uyuyor sonuçta. Genetik olarakta ayni köken, sadece dil farki var

yanıt0
yanıt0
ALİ AGA:

İran tarih boyunca müslümanlarla bir olmadı olmazda. İran tüm savaşları müslüman ülkelerle yapmıştır. Pakistan Azarbeycan dan dost olur irandan rusyadan dost olmaz

yanıt1
yanıt1
İsrail dünyanın laleti:

Tüm dünya bela israil. Hinler birgün tüm dünya bana su soruyu soracak neden hepsini öldürmedin

26
81
yanıtYanıtla
MOSSAD YETKİLİSİ:

Abi harbi söylüyorum bu iran kadar fos bir ülke var mı? 1-İran 2-Suudi dünyada ki en fos iki ülke hep atıp tutuyorlar yok ben böyleyim yok siz böyle yaparsanız ben böyle yaparım adamların iki babasını öldürdüler iranın sesi çıkmadı her gün israilden keşif uçağı irana gelip denetliyor ama iran ancak basına konuşsa atsa tutsa iranda ki nükleer güç türkiyede olsa kimse ortadoğuda bizden habersiz adım atamaz suudilerde ki petrol rezervi bizde olsa aynı şekilde

70
18
yanıtYanıtla
ısparta lı taliban.:

eline sağlık iran

29
55
yanıtYanıtla
POYRAZ:

Hayırdır ne bu yahudi hayranlığı buraya bile sirayet ettiğinize göre iran misilleme yaptıysa bile yahudiler bunu gizleyip ve gizletip yokmuş gibi göstermeye çalışıyor demekki

24
60
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title