Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi, başörtüsü takmayı reddeden İranlı gazeteciyle röportajını iptal etti

Güncelleme:

İran'da başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesiyle polis tarafından dövüldüğü iddia edilen Mahsa Amini'nin ölümünün ardından sokaklar karıştı, günlerdir devam eden protestolarda 10 kişi öldü. Bu sıralarda ABD'de BM Genel Kurulu'na katılan İran Cumhurbaşkanı İbrahimi Reisi, kendisiyle röportaj yaparken başörtüsü takmayı reddeden İran asıllı gazeteci Christiane Amanpour'a konuşmaktan vazgeçti.

İran'da başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesiyle polis tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilen Mahsa Amini'nin vefatı ardından başlayan protestolar, artarak devam ediyor. Protestolarla ilgili ilginç bir haber ise ABD'den geldi.

BAŞÖRTÜSÜ TAKMAYI REDDEDEN GAZETECİ İLE GÖRÜŞMEDİ

Birleşmiş Milletler'e (BM) üye ülke liderleri geçtiğimiz birkaç günü, BM Genel Kurulu'na katılmak için New York'ta geçirdi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de onlardan biriydi. Genel Kurul'a hitap eden ve diğer birçok lider gibi farklı kurum ve isimlerle temaslarda bulunan Reisi farklı bir olayla gündeme geldi. Reisi, CNN'in ünlü sunucusu İran asıllı Christiane Amanpour ile olan röportajını iptal etti.

İran Cumhurbaşkanı, başörtüsü takmayı reddeden İranlı gazeteciyle röportajını iptal etti

TWİTTER'DAN PAYLAŞIM YAPTI

Konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşım yapan Amanpour, iptalin nedenini ise Reisi'nin başörtüsü takma talebini kabul etmemesi olduğunu söyledi. Amanpour paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı: "İran'da protestolar sürüyor ve Mahsa Amini'nin geçen hafta 'ahlak polisi' tarafından tutuklanmasının sonrasında öldürülmesinin ardından kadınlar başörtülerini yakıyor.

İran Cumhurbaşkanı, başörtüsü takmayı reddeden İranlı gazeteciyle röportajını iptal etti

"8 KİŞİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SÖYLENİYOR, BUNLARI SORACAKTIM"

İnsan hakları grupları en az 8 kişinin öldürüldüğünü söylüyor. Dün gece, tüm bunları ve daha fazlasını Cumhurbaşkanı Reisi'ye sormayı planladım. Bu, Başkan Reisi'nin BM için New York'a yaptığı ziyaret sırasında ABD topraklarındaki ilk röportajı olacaktı.

"BAŞÖRTÜSÜ TAKMAMI TALEP ETTİLER"

Haftalarca süren planlama ve sekiz saatlik çeviri ekipmanı, ışıklar ve kameralar kurduktan sonra hazırdık. Ancak Cumhurbaşkanı Reisi'den hiçbir iz yoktu. Görüşmenin başlamasından 40 dakika sonra bir yardımcı geldi. Cumhurbaşkanı'nın, Muharrem ve Safar ayları olduğu için başörtüsü takmamı önerdiğini söyledi. Kibarca reddettim. Başörtüsüyle ilgili hiçbir kanunun veya geleneğin olmadığı New York'taydık.

"DAHA ÖNCEKİ LİDERLER BÖYLE BİR ŞEY İSTEMEDİ"

Daha önceki hiçbir İran cumhurbaşkanının kendileriyle İran dışında görüştüğümde bunu talep etmediğini de belirttim. Yardımcı, başörtüsü takmazsam görüşmenin olmayacağını açıkça belirtti. Bunun 'saygı meselesi' olduğunu söyledi ve ülkeyi kasıp kavuran protestolara atıfta bulunarak İran'daki duruma atıfta bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İran Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (4)

haksız mıyım:

helal olsun. adı sanı ülkesi ırkı ne olursa olsun islami hassasiyet gösteren herkesi alkışlarım . müslümanlar kardeşimdir

7
25
yanıtYanıtla
Fakır:

iran müslüman mı ?

yanıt7
yanıt2
ÖNDER ÇELİK:

SAPKINLIKLARINI KADINLARI ÖRTEREK ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYORLAR.

11
1
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

o zaman erkek gazeteci gelseymiş ropörtaja. saçının açık olması yasak mı değil mi bilmem. ama karşı tarafın bu şekilde bi talebi var ise ya takma konusunda özgür olduğun gibi karşı tarafta ropörtaj konusunda özgür.

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title