Haberler

İngiltere'yi karıştıran yarışma ödülü: 4 aylık elektrik faturalarınızı ödüyoruz

Güncelleme:

Rusya'nın yaptırımlara karşı Avrupa'ya doğal gaz akışını kesmesi, birçok ülkeyi zora soktu. Özellikle enerji krizi ve hayat pahalılığıyla mücadele eden İngiltere'de bir TV programında yarışmacılara sunulan ödül ise durumun ciddiyetini ortaya koydu. Programda, kazananlara 4 aylık elektrik faturası ödeme ödülü verildi. Ülkede gündem olan konu, İngilizlere "Bu duruma nasıl geldik?" dedirtti.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle birçok Avrupa ülkesi Rusya'ya çeşitli yaptırımlar uyguladı. Rusya ise bu yaptırımlara karşı enerji kozunu oynadı ve Avrupa'ya gaz akışını önce kısmi şimdi de tamamen durdurdu. Bu gelişme ise yaklaşan kış mevsiminin Avrupa'da zor geçeceğini gözler önüne serdi.

ÖDÜLLERDEN BİRİ, 4 AYLIK ELEKTRİK FATURASI OLDU

Enerji krizinin ve artan hayat pahalılığının baş gösterdiği İngiltere'de ise bu durumlara bağlı olarak hayrete düşüren bir olay yaşandı. Bir televizyon programının "Spin to Win" isimli yarışma bölümünde, telefonla bağlanan yarışmacılara verilen ödüllerden biri de "4 ay süreyle elektrik faturalarını ödeme" sözü oldu.

İngiltere'yi karıştıran yarışma ödülü: 4 aylık elektrik faturalarınızı ödüyoruz

ŞAŞKINLIK YARATTI

Sunucunun çarkı çevirerek ödül dağıttığı programda "4 ay süreyle elektrik faturalarını ödeme" ödülü izleyicileri şaşırttı. Programın sunucusu Phillip Schofield, dün yayınlanan bölümde "Bu hafta her zamanki para ödülünün yanında bir de 4 aylık elektrik faturanızı ödemenize yetecek fazladan bir para ödülümüz var" dedi. Programın diğer sunucusu Holly Willoughby da bu yeni ödüle "Vay canına, bu şu anda gerçekten de çok önemli" diyerek tepki verdi.

KAZANAN İSİM MUTLULUĞUNU DİLE GETİRDİ

Ödülü kazanan kuzey Londralı bir izleyici de, ocak ayına kadar elektrik faturalarını düşünmeyecek olmanın kendisini çok rahatlattığını, son dönemde faturaları ödemekte epey zorlandığını belirtti.

"BU NOKTAYA NASIL GELDİK?"

Fatura ödülü elbette ülkede tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı seyirciler, bu tarz bir ödülün İngiltere'nin zayıflığına işaret ettiği fikrinde birleşti. Bazı vatandaşlar ise "Biz bu noktaya nasıl geldik" diyerek isyan etti.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Elektrik Faturası Rusya Haberler

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

İsrail'in Demir Kubbe'si paramparça! Hizbullah, kamikaze drone ile yapılan saldırının görüntülerini paylaştı

İsrail'in Demir Kubbe'si paramparça! Hizbullah, kamikaze drone ile yapılan saldırının görüntülerini paylaştı

Bakmadan Geçme

Adana 2024 yılı kurban satış ve kesim yerleri nereler? Özel sektöre Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı idari tatil mi, resmi tatil mi? EKPSS TERCİH BAŞLADI MI 2024? EKPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? EKPSS TERCİH KILAVUZU! Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak? Erzurum Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Erzurum'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? E - OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? MEB e - Okul not ve DEVAMSIZLIK kapama tarihi ne zaman? Gaziantep Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Gaziantep'te kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? FERDİ KADIOĞLU FENERBAHÇE'DEN GİDİYOR MU? #9917 Ali Koç transfer ile ilgili ne dedi? Bonservis için takam verdi! #129349 Antalya Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Antalya'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Samsun Kurban kesim ve satış yeri 2024: Samsun'da kurban pazarı hangi ilçeye ve nereye kuruluyor? MOURİNHO MALİYETİ NE KADAR? Ali Koç açıkladı: Mourinho yıllık maliyeti kaç para? Kayseri Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Kayseri'de kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri nereler? İşte 2024 İzmir kurban pazarı konumları Ankara Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Ankara'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Bursa Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Bursa'da kurban pazarı nereye, hangi ilçeye kuruluyor?
Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

500

Yorumlar (1)

Mehmet Erkek:

adamların zaten faturaları 20-30 sterlin arası değişiyor fatura ödemek adamların yaşamlarını değiştirmiyor ki ben kazancımın sadece %10 unu elektrik faturası için harcıyorum

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title