Haberler

İngiltere Kraliçesi Camilla'nın takacağı taçta Osmanlı detayı! Elmasını Sultan Abdülmecit hediye etmiş

Güncelleme:

İngiltere'de Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından 3. Charles yeni kral ilan edildi. Yeni kral ve eşi Camilla, önümüzdeki aylarda taç giyme töreni ile taçlarına kavuşacak. Kraliçe Camilla'nın takacağı tacın üzerinde yer alan elmaslardan birinin, dönemin Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecit tarafından 1856 yılında yine Kraliçe Victoria'ya hediye edildiği ortaya çıktı.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth, önceki gün 96 yaşında yaşamını yitirdi. Kraliçe'nin ölümünün hemen ardından oğlu Prens Charles, ülkenin yeni kralı oldu. Bugün resmen krallığı ilan edilen Charles'ın taç giyme töreni ise geleneklere göre birkaç ay sonra yapılacak.

Anglikan Kilisesi adetleri ile yapılacak dini törende Canterbury Başpiskoposu, Charles'a yapımı 1661 yılına uzanan kraliyet tacını takacak. Bu taç, Londra Kulesi'nde yer alan Kraliyet mücevherlerinin en önemli parçası ve 2 kilo 230 gram ağırlığı nedeniyle de yalnızca tören sırasında takılıyor.

İngiltere Kraliçesi Camilla'nın takacağı taçta Osmanlı detayı! Elmasını Sultan Abdülmecit hediye etmiş

CAMILLA DA TAÇ TAKACAK

Charles'ın eşi Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles ise "kraliçe" unvanını alacak. Camilla Parker Bowles'un, kocasının kral unvanını alacağı törende kullanacağı taç ise Kraliçe 2. Elizabeth'in babası Kral VI. George'un 1937'deki taç giyme töreninde eşinin kullanması için tasarlandı.

İngiltere Kraliçesi Camilla'nın takacağı taçta Osmanlı detayı! Elmasını Sultan Abdülmecit hediye etmiş

TAÇTAKİ ELMASI SULTAN ABCÜLMECİT GÖNDERMİŞ

Ana Kraliçe'nin başını süsleyen taç, elmas ve platin parçalardan oluşuyor. Bu taçta Işık Dağı (Koh-i Noor) adı verilen dünyanın en büyük elması da yer alıyor. 105.6 karat yani dünyanın en büyük ve pahalı elması olarak nitelendirilen Işık Dağı adlı bu elmas; İngiltere'ye 19'uncu yüzyılın ortalarında Kraliçe Victoria'ya hediye olarak gönderildi. Fakat Hindistan'daki birçok kişi bu elmasın çalındığına inanıyor. Bu değerli taç üzerinde yer alan elmaslardan biri de dönemin Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecit tarafından 1856 yılında yine Kraliçe Victoria'ya verildi. Sultan Abdülmecit bu elması, Victoria'nın Kırım Savaşı sırasındaki desteğine teşekkür olarak hediye etti. Ana Kraliçe, bu gösterişli tacı kızı Elizabeth'in tahta çıktığı törende de kullanmıştı.

Kraliyet eserlerini koruyan kurum olan Royal Collection Trust'ın internet sitesinde de elmasla ilgili olarak, "Türk elması, 1856 yılında Sultan Abdülmecid tarafından Kraliçe Victoria'ya Kırım Savaşı sırasında İngilizlerin desteğine şükran ifadesi olarak bir hediyeydi." ifadesi yer alıyor.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Camilla Parker Bowles Kraliçe Elizabeth Prens Charles Abdülmecid Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500

Yorumlar (3)

Metin Yalcin:

Kraliçe güzel olur, bu ne böyle mezarlıktan izin alıp pazara çıkmış gibi ..))

25
6
yanıtYanıtla
Zeynep Nursen:

İngiltere Kralı Charles'ın gönlünü fethetmiş sen ona bak

yanıt12
yanıt5
Başka Murat:

Osmanlı arması da İngilizler tarafından yapılmıştır. Bilmeyen varsa öğrenmiş oldu.

16
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title