Haberler

    Hintli Kadın 72 Yaşında Anne Oldu

    Güncelleme:

    Hindistan'da bir kadın 72 yaşında ilk çocuğunu doğurarak dünyanın en yaşlı annesi oldu. Doğumun ardından ülkede "50 yaşın üstündekilere doğum yasağı" tartışılıyor.

    Hindistan'da yaşayan 72 yaşındaki Daljinder Kaur, doğum yaptı. 10 yıl önce menopoza giren Kaur, tüp bebek tedavisiyle ilk çocuğunu doğurarak 'dünyanın en yaşlı annesi' ünvanına sahip oldu.

    DÜNYANIN EN YAŞLI ANNESİ OLDU

    Telegraph'ın haberine göre; uzun yıllardır çocuk sahibi olmak isteyen Kaur, 46 yıldır çocuk sahibi olmaya çalıştıklarını ve en sonunda eşi 79 yaşındaki Mohinder Singh Gill ile para biriktirerek tüp bebek tedavisini denemeye karar verdiklerini söyledi. Başarısız geçen 2 denemeleri de olduğunu belirten yaşlı kadın, "Herkes bana bir çocuk evlat edinmem gerektiğini söylüyordu ama ben buna karşı çıktım şimdi kendi çocuğum var" açıklamasında bulundu.

    19 Nisan'da sezaryen doğum yapan yaşlı kadın bebeğine Arman Singh adını verdi.

    90 YAŞINDAKİ BİR KADINI BİLE ANNE YAPABİLİRSİNİZ AMA...

    72 yaşındaki kadının anne olması, Hindistan'da tüp bebek tedavisinin etik olup olmamasıyla ilgili bir tartışma başlattı. Bunun üzerine Hindistan Sağlık Konseyi tüp bebeğin 50 yaş üstündeki kadınlara uygulanmasını yasaklayan bir tasarı hazırladı.

    Hindistan Jinekologlar Derneği Başkanı Dr. Hrishikesh Pai, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bilimsel yöntemlerle 90 yaşındaki bir kadını bile anne yapabilirsiniz. Buradaki sorun etiktir. Çok yaşlı insanların çocuk sahibi olmasını sağlamak hem onlar hem de çocuklar açısından sağlıklı değil."

    Daljinder Kaur'un doktoru Anurag Bishnoi'nin meslekten atılması gerektiğini söyledi. Dr. Bishnoi ise; "Çoğalmak insanın en doğal hakkı. Doktorlar olarak biz hastalarımıza bu imkanı sağlamakla yükümlüyüz." dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    İngiliz Telegraph Yaşam Dünya Haberler

    Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

    Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

    Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

    Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

    Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

    Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

    Bakmadan Geçme

    Arka Sokaklar 677. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Dünya'ya benzeyen yeni bir gezegen keşfedildi? Gliese 12 b özellikleri neler? Trakya'ya nükleer santral mi yapılacak? Nükleer santral nereye, ne zaman yapılacak? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 64. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yeni Call of Duty oyununun ismi resmi olarak açıklandı! Call of Duty: Black Ops 6 tanıtım tarihi duyuruldu Vakıfbank çöktü mü? Vakıfbank mobil uygulaması neden açılmıyor? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 24 Mayıs Yalı Çapkını 71. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS MAÇI CANLI İZLE! #127936 Fenerbahçe- Panathinaikos maçını canlı (HD) izleme linki! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS FİNAL FOUR maçı ne zaman? Fenerbahçe- Panathinaikos maçı saat kaçta hangi kanalda? #127936 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
    Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

    Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

    500

    Yorumlar (3)

    gül:

    o bebege kım bakıcak. . ALLAH anasına babasına bebıse uzun ömurrr versınnnnn

    9
    1
    yanıtYanıtla
    bahsız:

    24 yaşında yumurta rezervileri düşük bi insan olarak tüp bebekle zor hamile kaldım elalemin ninesi 72 yasında anne oluyor. vay canına :-)

    7
    0
    yanıtYanıtla
    16spor:

    italyada kadın 101 yaşında doğurmuş nasıl bu en yaşlısı oluyor , bence haberi yapan arkadaşlar biraz daha haber kovalamalı.

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title