Haberler
BBC

Hindistan'da aynı gün içerisinde iki genç kadının tecavüz sonucu ölmesi infial yarattı

Güncelleme:

Hindistan'da kast sisteminin dışında ve altında kabul edilen Dalit topluluğundan iki kadının, aynı gün içerisinde toplu tecavüze uğraması ve hayatını kaybetmesi, ülkede infiale neden oldu.

Hindistan'da 22 yaşındaki bir kadının ailesi, kadının tecavüz sonucu yaralandığını ve hastane yolunda hayatını kaybettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Şikayetin ardından polisler, iki kişinin cinayet ve tecavüz şüphesiyle gözaltına alındığını açıkladı.

İkinci olay ise ülkenin kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde aynı Dalit topluluğundan 19 yaşındaki bir kadının, toplu tecavüze uğramasının ardından Salı günü hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Olaylar, son kurbanın hayatını kaybetmesinin ardından Perşembe günü sosyal medyadaki tepkiyle birlikte duyuldu.

HASTANEYE GİDERKEN HAYATINI KAYBETTİ

Genç kadının annesi BBC'ye yaptığı açıklamada, kızının Salı günü sabah saatlerinde okul başvurusu için evden çıktığını ancak akşam saatlerinde eve gelmeyince endişelenmeye başladıklarını anlattı. Kadın, kızının eve dönerken Balrampur bölgesinde 3-4 kişi tarafından bir aracın içine çekildiğini ve burada tecavüze uğradığını öne sürdü.

Kızının eve geldiğinde çok zayıf göründüğünü söyleyen anne, "Kızım konuşamıyordu, ayağa kalkamıyordu. Ona ne olduğunu sorduğumuzda cevap veremedi'' dedi. On dakika sonra genç kadın, karnında bir yanma hissettiğini söyleyince ailesi tarafından hastaneye kaldırılırken, hastane yolunda hayatını kaybetti.

İKİNCİ VAKA OLAYLARI ATEŞLEDİ

19 yaşındaki diğer kadın da eyaletin Hathras bölgesinde kendisinden üst kasta mensup dört kişinin toplu tecavüze uğramıştı. Kadın, 2 hafta hastanede yaşam mücadelesi verdikten sonra Salı günü hayatını kaybetmişti. Son olay da bir önceki gibi sosyal medyada büyük öfkeye neden oldu. Twitter'da aralarında siyasetçilerin de olduğu binlerce kişi olayı kınadı ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

HÜKÜMETE ÇAĞRI

Şu an muhalefette olan, eyaletin eski siyasi lideri Akhilesh Yadav iktidardaki Hindistan Halk Partisi (BJP) hükümetini hedef aldı. Yadav, "Hathras'tan sonra Balrampur'da başka bir kızımız toplu tecavüze ve merhametsizliğe uğradı" dedi ve hükümete olayla ilgili harekete geçme çağrısı yaptı. Perşembe günü aileyle bir araya gelmek isteyen muhalif Hindistan Ulusal Kongresi'nden Priyanka ve Rahul Gandhi, araçları polis tarafından durdurulunca bölgeye yürüyerek gitti. Polisin bölgedeki bir yerel parti mensuplarının etraflarını sardığı ve gözaltına aldığını gösteren görüntüler de ortaya çıktı. Eyaletin Hathras bölgesinde ve başkent Yeni Delhi'de de protestolar meydana geldi.

2012 YILINDA DA YAŞANMIŞTI

2012'de bir öğrencinin otobüste toplu tecavüze uğradıktan sonra hayatını kaybetmesi, ülkede dikkatlerin tecavüz ve diğer cinsel suçlara odaklanmasına neden olmuştu. Tecavüze uğradıktan sonra demir çubuklarla dövülen ve hareket halindeki otobüsten atılan kadının ölümü ülkede büyük öfke yaratmış, hükümet protestoların ardından cinsel suçlara cezaları artırmıştı.

DALİTLER KİMLERDİR?

Hindistan'da sayıları 200 milyon civarında olduğu tahmin edilen Dalitler (eski adıyla 'Dokunulmazlar'), Hindu kast hiyerarşisinin de altında ve toplumun en hor görülen kesimini oluşturuyor. Yasalarla korunmalarına karşın, Dalitler günlük yaşamda ayrımcılığa uğruyor.

BBC

Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500

Yorumlar (10)

necmi:

açık mı giyinmiş acaba

0
12
yanıtYanıtla
ne alaka:

açık giyinme ile ne alakası var her açık giyinene tecavüzmü edilmesi gerekli bu nasıl bir düşünce

yanıt0
yanıt0
enjektor:

Geberin pislik yuvası memleket. Gerizekalı mallar.

8
2
yanıtYanıtla
babür:

evrenin en ilkel , enteresan, cahil ülkesi. gittim ordan biliyorum

7
0
yanıtYanıtla
Yahya:

Bazı yorumcular kendi ülkesinde çocuklara ve kadına yönelik tacizle tecavüzle öldürmek olaylarını görmemezlikten eksik olmasınlar.

2
0
yanıtYanıtla
mersinli delikanlı:

YEMİN EDİYORUM BU KADAR İĞRENÇLİKLER GÖRÜYORUM ERKEK OLDUĞUMDAN UTANIYORUM. MALESEF Kİ ÖNÜNDE FAZLALIĞI OLAN HERKES KENDİNİ ERKEK ZANNEDİYOR. . . SİZİN BEYNİNİZDEKİ O KÜÇÜCÜK AKLI . . . NE KADAR ACİZSİNİZ BU TÜRKİYEDE DE BÜTÜN DÜNYADA DA AYNI TECAVZ NEDİR ARKADAŞ YA . . . AYNISI SİZİN BACINIZA ANNENİZE YAPILSA BU KADAR ERKEK OLABİLİYOR MUSUNUZ.

2
0
yanıtYanıtla
The Trapper:

Sümeyra Çenet''in Hindistan videosunu izle kardo. Böyle aptalca bir sistem göremezsin ya.

yanıt0
yanıt0
wanlı duman:

alahım kökünüzü kurutsun hergün tecevüz tecevüz

1
0
yanıtYanıtla
Ranjid:

insan degiller, caniler. bir maymun onlardan daha karekterlidir. ögrenmisler suru hareketlerini ve aralarindan biri ciksa dur dese, yok nafile. hasta mahrukatlar, caniler. Adolf hitler ne yapti? anlayana

1
0
yanıtYanıtla
budaaaaaaaa:

yanlış anlamışınızdır onların dini ritüellerinden biridir müslüman genç kurban kesti diye linç edilmişdi unutmayın kafirin kendi kendini yok etmesi benim işime gelir müslümanlara çektirdikleri yeter bide çinliler inşallah onlarda kahrolacak daha varda neyse aslında çok kafir varda İTRAİLDEN AMERİKAYA KADAR

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title