Haberler

Hindistan-Çin gerilimini sınır ihlali yapan 13 sığır çözdü

Güncelleme:

Çin ile Hindistan arasındaki gerilimde ilginç bir gelişme yaşandı. Çin'den Hindistan sınırına geçen 13 sığır, Hint askerleri tarafından Çin'e teslim edildi. Pekin yönetimi ise ise Hint ordusuna teşekkür etti.

15 Haziran'dan bu yana Çin ile Hindistan arasında yaşanan gerilime 13 sığır damga vurdu. Çin'den Hindistan tarafına geçen 13 sığır, Hint askerleri tarafından Çin'e teslim edildi. Pekin yönetimi ise ise Hint ordusuna teşekkür etti.

Olay, Hindistan ile Çin sınırı arasında yer alan Ladakh bölgesinde meydana geldi. 31 Ağustos'ta yönlerini şaşıran 13 sığır, Çin'den Hindistan tarafına geçti. Sığırlar, Hint askerleri tarafından bulunarak Çin güvenlik güçlerine teslim edildi. Hintli yetkililerden yapılan açıklamada, "Hint ordusu 31 Ağustos'ta kaybolan 13 sığırı Çin'e teslim etti. Çinliler, Hint ordusuna teşekkür etti ve gelecekte bu tarz durumların yaşanmayacağı konusunda garanti verdi" ifadelerine yer verildi.

ÇİN-HİNDİSTAN GERİLİMİ

İki büyük Asya ülkesi Hindistan ve Çin arasındaki sınır anlaşmazlıkları, bazı çatışmalara neden oldu. 1962'de Hint-Çin Savaşı ve 1967'de sınırlı bir savaşın yanı sıra, 2017'de Doklam'da ve doğu Ladakh'taki en son çatışma 15 Haziran'da gerçekleşti. Hindistan'ın doğu Ladakh'daki Galwan Vadisi'nde bir subay da dahil olmak üzere 20 asker kaybettiği, Çin'in de 'teyit edilmemiş' sayıda zayiat verdiği belirtildi. İki ülke de birbirlerini sınır ihlali yapmakla suçladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var?
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500

Yorumlar (33)

san:

13 sığır ne ki hindistan ve çin''de 3 milyar daha sığır var.

25
5
yanıtYanıtla
YORUMCU GENÇ:

Onların eriştiği seviyeye teknolojiye geldin mi sığır diyorsun?

yanıt3
yanıt8
Byr:

Yorumcu genç demekki sen daha hindistandakilergibi gibi sokaga ediyorsun heralde madem geriyiz çaluşaydında ülkeyi kurtaraydın yada begenmiyosan istedigin sınır kapısından çıkarsın

yanıt1
yanıt2
Tilt:

Sığırlara acilen coğrafya ve siyasi sınır eğitimi verilmeli

28
0
yanıtYanıtla
Çelik:

Sığırlar özgürlüğe kaçmış. Çin de yem olmaktansa Hindistanda tanrı olmaya gitmişler :))

22
1
yanıtYanıtla
GİRİLMEZ:

kaliteli yorum :) gerçekten

yanıt0
yanıt0
vb.:

adamlar kendi sığırlarını biliyo demekki kutsal onlar için vb.

19
0
yanıtYanıtla
Bilal55:

Ulan onlardan biri müslüman bir devlet olsa öteki hemen savaş açmaya çalışırdı.

16
3
yanıtYanıtla
Anti:

Adına kurban ol, ne alıp veremediğin var müslümanlarla

yanıt2
yanıt4
Mxyzptlk:

Ancak sizin gibiler savaş açmaya çalışıyorlar.

yanıt0
yanıt2
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title