Haberler

Hindistan Başbakanı Modi'nin seçim çalışmasında müslümanlara yönelik söylemleri, büyük öfkeye sebep oldu

Güncelleme:

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, bir seçim mitinginde Müslümanlara yönelik İslamofobik ifadeler kullanmakla suçlanıyor. Bu durum, Müslümanlar ve muhalefet üyeleri arasında büyük öfkeye neden oldu. Modi'nin yaptığı konuşmada, iktidara gelirse ana muhalefetin ülkenin zenginliklerini 'istilacılara' ve 'çok çocuk sahibi olanlara' dağıtacağını söyledi. Bu ifadelerle Müslüman topluluğunu hedef aldığı düşünülüyor.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, bir seçim mitinginde Müslümanlara yönelik İslamofobik ifadeler kullanmakla suçlanıyor, bu durum önde gelen Müslümanlar ve muhalefet üyeleri arasında büyük öfkeye neden oldu.

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Hindistan, Modi'nin yönetimindeki Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) üç dönem üst üste kazanması beklenirken, Modi, Rajasthan eyaletinde büyük bir kalabalığa yaptığı konuşmada, iktidara gelirse ana muhalefet olan Hindistan Ulusal Kongresi'nin ülkenin zenginliklerini "istilacılara" ve "çok çocuk sahibi olanlara" dağıtacağını söyledi, bu ifadelerle Müslüman topluluğunu kastettiğini ima etti. Modi, "Onlar iktidardayken, Müslümanların kaynaklar üzerinde ilk hakkı olduğunu söylediler. Zenginliğinizi toplayıp, çocuk sahibi olanlara ve istilacılara dağıtacaklar," dedi.

Bu ifadeler, Modi ve BJP'nin, Hindu milliyetçiliğini güçlendirmek için bölücü retorik kullanmakla uzun süredir suçlanan muhalefet tarafından ele alındı. Muhalefet, Modi'nin yorumlarının Seçim Komisyonu'nun kurallarını ihlal edip etmediğini araştırması için çağrıda bulundu. Kurallar, siyasetçilerin seçmenlere "kast" ve "toplumsal duygular" temelinde hitap etmemesini ve topluluklar ve dinler arasında gerilim yaratmayı yasaklıyor.

Modi'nin yorumları, birçok Müslüman tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Ünlü Müslüman gazeteci Rana Ayyub, "Bu, bir topluluğa karşı açık ve pişkin bir nefret söylemidir," dedi. Müslüman milletvekili Asaduddin Owaisi ise, "Modi, Müslümanları istilacı ve çok çocuk sahibi olarak etiketledi. 2002'den bu yana Modi'nin tek garantisi Müslümanlara saldırmak ve oy toplamaktır," diye eleştirdi.

Kongre başkanı Mallikarjun Kharge, Modi'nin sözlerini "nefret dolu bir söylem" ve "dikkatleri başka yöne çekmek için kurgulanmış bir manevra" olarak nitelendirdi. Kharge, Modi'nin bu tutumunu, gençliğinde üyesi olduğu ve BJP'nin bağlı olduğu sağcı Hindu paramiliter organizasyon Rashtriya Swayamsevak Sangh'ın (RSS) değerlerine dayandırdı ve "Hiçbir başbakan Modi kadar makamının itibarını bu kadar düşürmedi," dedi.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Narendra Modi Hindistan Çocuk İnsan Hakları Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title