Haberler

Hague: "Ukrayna'nın Doğusunda Yapılan Referandumun Geçerliliği Yok"

AB Dışişleri Bakanları toplantısı için Brüksel’e gelen İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, hafta sonu Ukrayna’nın doğusunda yapılan referandum için, “Bu oyların, bu referandumun dünya gözünde hiçbir geçerliliği yok” dedi.

AB Dışişleri Bakanları toplantısı için Brüksel'e gelen İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, hafta sonu Ukrayna'nın doğusunda yapılan referandum için, "Bu oyların, bu referandumun dünya gözünde hiçbir geçerliliği yok" dedi.

Ukrayna'daki krizi görüşmek üzere bir araya gelen Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları'nın bugünkü toplantısı öncesi konuşma yapan İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, hafta sonu yapılan referandumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Pazar günü Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk şehrinde bağımsızlık için yapılan referandumun hiç bir geçerliliği olmadığını açıklayan Hague, "Bu oyların, bu referandumun dünya gözünde hiçbir geçerliliği yok. Referandum hiçbir standartta uymuyor. Referandum, uyması gereken objektiflik, şeffaflık, adillik ve doğru şekilde uygulama noktasında hiçbir standartta uymuyor ve uymaya çalışılmış gibi bile yapılmıyor. Şuan önemli olan Ukrayna'da 25 Mayıs'ta yapılacak seçimler" dedi.

AB Dışişleri Sorumlusu Catherina Ashton ise toplantı öncesi, "Referandum, Ukrayna, Rusya, ABD ve AB arasında geçen ay yapılan anlaşmaya uymuyor" dedi. Ashton ayrıca, "Biz hala Ukrayna'daki krizin hafiflediğine dair işaretler arıyoruz. Bunun askeri güçlerde hareket demek olduğunu iyi biliyorsunuz. Bu aynı zamanda olayları yatıştırmak için sinyal göndermek anlamına gelebilir" dedi.

Öte yandan, bugünkü toplantıda AB Dışişleri Bakanları'nın Rusya'ya uygulanan yaptırımlara Rus firmalarını da eklemesi bekleniyor. Avrupa ülkeleri yaptırımlarda şuana kadar sadece kişilerin mal varlıkları dondurmuş ve seyahat hakkı yasağı getirmişti. Fakat yeni karar sonrası büyük Rus firmalarına da yaptırımlar uygulanmasının beklendiği kaydedildi. Rusya'nın büyük enerji firması Gazprom'un yaptırım uygulanacak firmalar listesine girmesinin çok muhtemel olduğu iddia edildi. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği William Hague Brüksel Ukrayna Dünya Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title