Haberler
BBC

Fransa İçişleri Bakanı Le Roux Yolsuzluk İddiası Üzerine İstifa Etti

Güncelleme:

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, kızlarını kağıt üzerinde parlamento çalışanı olarak gösterip onlara kamu bütçesinden maaş ödettiği iddiaları üzerine istifa etti.

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, kızlarını ergenlikleri döneminde kağıt üzerinde parlamento çalışanı olarak gösterip onlara kamu bütçesinden maaş ödettiği iddiaları üzerine istifa etti.

Suçlamaları reddeden Le Roux, yine de soruşturmanın hükümeti etkilememesi için istifasını verdiğini duyurdu.

Bir basın toplantısı düzenleyen Sosyalist bakan, kızlarının yaz aylarında parlamentoda çalışarak para kazandığını, bu işin kağıt üzerinde olmadığını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bakan Le Roux'nun istifasını kabul ederken yerine de Ticaret Bakanı Matthias Fekl'i atadı.

Le Roux'un kızları 15-16 yaşlarındayken maaş almaya başladı ve toplam 24 adet sözleşme sonucu 55 bin avro para kazandı.

Dün ortaya çıkmıştı

Bakana yönelik suçlamalar bir televizyon kanalının Pazartesi günü bakana, kızlarının 2009-2016 arası yazları çalışarak kazandıkları paralar üzerine soru sormasıyla ortaya çıkmıştı.

Vekillerin aile üyelerini parlamentoda çalıştırmaları yasal ve Fransa'da sıkça rastlanan bir olay. Fakat televizyon programının yapımcıları sözleşmelerin ikisinin kızların staj ve yaz okuluyla çakıştığını ortaya çıkardı.

Le Roux'nun ofisi ise kızların aldıkları para karşılığında tüm işlerini yerine getirdiklerini açıkladı.

Merkez sağın cumhurbaşkanı adayı François Fillon da benzer bir suçlamayla karşı karşıya kalmıştı.

Skandal ortaya çıkmadan önce cumhurbaşkanlığının favori adayı olarak görülen Fillon, şimdi anketlerde üçüncü sırada.

BBC

François Hollande Fransa Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title