Haberler

    Fransa futbolunda homofobi tartışması: Homofobik tezahürattan dolayı maçlar durdurulmalı mı?

    Güncelleme:

    Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noël Le Graët, hakemlerin homofobik pankart ve tezahürat gerekçesiyle maçları durdurarak 'hata' yaptıklarını söyledi. Le Graët'e göre hakemler ancak ırkçı pankartlar ya da tazahüratlar söz konusu olduğunda maça ara verebilirler.

    Fransa'da futbol sezonu homofobi tartışmalarıyla başladı. Hakemlerin homofobik buldukları tezahürat ve pankartları gerekçe göstererek maçları durdurmaları sürpriz bir tepkiyle karşılandı. Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, hakemlerin maçları durdurarak 'hata' yaptıklarını söyledi. Le Graet'e göre hakemler ancak ırkçı pankartlar ya da tazahüratlar söz konusu olduğunda maça ara verebilirler.

    Bu açıklamalara ilk tepki Spor Bakanı Roxana Maracineanu'dan geldi. Bakan Maracineanu "homofobi ile ırkçılık arasındaki ayrımın hatalı olduğunu" söyledi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da nefret suçlarına karşı toptan mücadele ettiklerini, homofobi ya da ırkçılık arasında bir ayrım yapmamaları gerektiğini ifade etti.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Futbol Fransa Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title