Haberler
BBC

Fransa Cumhurbaşkanını Seçmek İçin Sandık Başında

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçminin ilk turu bugün, olağanüstü güvenlik önlemleri altında gerçekleşiyor.

Fransa'da seçmenler cumhurbaşkanlarını seçmek için olağanüstü güvenlik önlemleri altında oy veriyor.

Türkiye saatiyle 07.00'de açılan sandıklar ülke genelinde 18.00'de kapanacak.

Anketlere göre dört adayın da yüzde 20'ye yakın oy almasının beklendiği seçimde yüzde 50'den fazla oy alan çıkmazsa en yüksek oy alan iki aday için 7 Mayıs'ta tekrardan sandık kurulacak.

Karim Cheurfi'nin Perşembe akşamı başkent Paris'te bir polisi öldürdüğü saldırının ardından seçim güvenliğini sağlamak için 50 bin polis ve 7 bin asker görevlendirildi.

Güvenlik konusu adayların da vaatleri arasında yer alıyor.

Bazı adaylar, Perşembe günkü saldırıyı siyasi çıkarları için kullanmakla suçlanmıştı.

Fransa'da ilk defa merkez sağ ve merkez sol adayların dışında iki ismin, aşırı sağcı Marine Le Pen ve radikal solcu Jean-Luc Mélenchon'un ikinci tura kalma ihtimali bulunuyor.

Seçim yasakları kapsamında propaganda faaliyetleri Cuma akşamı sonlanmıştı.

Ülke genelinde popülerliği düşen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ikinci dönem için aday olmadı.

Hollande, Fransa'nın yakın tarihinde ikinci dönem için adaylığını açıklamayan ilk cumhurbaşkanı oldu.

BBC

François Hollande Türkiye Fransa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title