Haberler

Filistin Başbakanı İsrail'in Mescid-i Aksa Planına Karşı Çıktı

Güncelleme:

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail'in Doğu Kudüs'teki Müslümanlara ait ibadet yerini Yahudilerle Müslümanlar arasında ikiye bölme planına karşı çıktı. Iştiyye ayrıca İsrail'in E1 yerleşim planını uygulamasını durdurmak üzere uluslararası baskı yapılması çağrısında bulundu.

Filistin Başbakanı, İsrail'in Kudüs'teki İbadet Bölgesini Bölme Planına Karşı ÇıktıKudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da Ramazan ayında Kadir Gecesi namazı kılan Müslümanlar, 17 Nisan 2023. (Fotoğraf: Muammar Awad/Xinhua)

RAMALLAH, 13 Haziran (Xinhua) -- Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail'in Doğu Kudüs'teki Müslümanlara ait ibadet yerini Yahudilerle Müslümanlar arasında ikiye bölme planına karşı çıktı.

Başbakanlık ofisinin Pazartesi günü verdiği bilgiye göre, Iştiyye söz konusu açıklamayı Filistin Yönetimi kabinesinin Batı Şeria'daki Ramallah kentinde düzenlenen haftalık toplantısında yaptı.

İsrail Radyosu, Likud Partisi milletvekili Amit Halevi'nin, Yahudiler tarafından Tapınak Tepesi diye adlandırılan Mescid-i Aksa yerleşkesindeki ibadet alanının Yahudilerle Müslümanlar arasında bölüştürülmesini önerdiğini duyurmuştu.

Haberde, Halevi'nin planına göre Müslümanlar yerleşkenin Mescid-i Aksa'yı içeren güney kısmını kontrol ederken Yahudilere orta ve kuzey bölgelerinin verileceği ifade edilmişti.

Iştiyye, "Filistin halkı, Araplar ve Müslümanlar için Mescid-i Aksa'nın taşıdığı kutsiyet ve dini değerden ötürü, kestirilemeyen sonuçları olan taşkın bir öfkeye yol açacağını" söyleyerek plana karşı uyarıda bulundu.

Filistin başbakanı, Arap, Müslüman ve uluslararası toplumu "suçlama ve kınamanın ötesine geçerek Mescid-i Aksa'da her türlü değişikliği önleyecek ve Kudüs'te her türlü ihlali durduracak yaptırımlar uygulamaya" çağırdı.

Filistinliler, İsrail'in 1967 yılında işgal ettiği Kudüs'ün doğu kısmının bağımsız devletlerine başkent olmasını isterken, İsrailliler Kudüs'ü bir bütün olarak başkentleri saymakta ısrar ediyor.

Filistin Başbakanı, İsrail'in Kudüs'teki İbadet Bölgesini Bölme Planına Karşı ÇıktıKudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da Ramazan ayının ilk Cuma namazını kılan Müslümanlar, 24 Mart 2023. (Fotoğraf: Chen Junqing/Xinhua)

Iştiyye ayrıca "İsrail'in, kendisinin yanı başında bir Filistin devleti kurulması ihtimalini yok etmeyi amaçlayan E1 yerleşim planını uygulamasını durdurmak üzere" gerçek anlamda uluslararası baskı yapılması çağrısında bulundu.

Filistin başbakanı, "Bu plana göre Kudüs ve Maale Adumim yerleşim birimlerini birbirine bağlayan yeni bir yerleşim birimi kurulacak ve böylelikle Batı Şeria iki ayrı bölgeye ayrılacak" dedi.

İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yerleşim birimleri kurması, iki taraf arasındaki çetrefilli meselelerden birini oluştururken doğrudan yürütülen barış görüşmelerinin de tıkanmasına neden oluyor.

Kaynak: Xinhua / Dünya

Doğu Kudüs Filistin İsrail Kudüs Dünya Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title