Haberler
BBC

Filipinler'de Tayfun 200'den Fazla Can Aldı

Tembin isimli tayfunun yol açtığı seller ve toprak kaymalarından 70 bin kişinin etkilendiği belirtiliyor.

Filipinler'de tropikal tayfunun sebep olduğu toprak kayması ve sellerde 200'den fazla kişi hayatını kaybetti. 100'den fazla kişinin de kayıp olduğu belirtiliyor.

Tembin isimli tayfun Cuma günü 20 milyon kişiye ev sahipliği yapan Mindanao Adası'nı vurdu, en az bir dağ köyünü yok etti.

Polis tayfun nedeniyle 208 kişinin hayatını kaybettiğini, 164 kişininse kayıp olduğunu açıkladı.

Reuters'a telefonla konuşan 65 yaşındaki çiftçi Felipe Ybarsabal "Her şey çok çabuk oldu, sel suları çok hızlı yükseldi, evi doldurdu" dedi ve ailesinin daha yüksek bir noktaya kaçmak zorunda kaldığını anlattı. "Evden hiçbir şey kurtaramadık. Hiç kimse yardım edemedi, çünkü her şey çok çabuk gelişti. Her şey bir saat içinde iki-üç metre suyun altında kaldı."

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), toplamda 70 bin kişinin yerlerinden olduğunu ya da fırtınadan etkilendiğini ve yoğun yağışın kurtarma faaliyetlerini güçleştirebileceği kaydediyor.

IFRC'nin Filipinler operasyonu müdürü Patrick Elliott, "İnsanlar herşeylerini arkada bırakarak, canlarını kurtarmak için kaçtılar" dedi.

Pasifik Okyanusu'nun batısındaki takımada ülkesi Filipinler'de her yıl yaklaşık 20 kasırga etkili oluyor. Bunların çoğu can kaybına yol açıyor.

Yetkililer Mindanao Adası'nın genellikle az etkilenen yerlerden biri olduğunu, bu nedenle halkın güvenli bir yere sığınma uyarılarına kulak vermemiş olabileceğini kaydediyor.

Haber ajanslarının geçtiği fotoğraf ve görüntülerde, adanın büyük bir kısmının kahverengi çamur ile kaplandığı, sokakların da nehirlere döndüğü görülüyor.

Tayfunun yol açtığı sel sularının 103 evi sürüklemesi sonucu Dalama adlı köyün de tamamen yerle bir olduğu belirtiliyor.

Ülkeyi vuran tayfunlardan en şiddetlisi olan Haiyan, 2013 yılında binlerce kişinin ölümüne yol açmış ve ülkenin merkezindeki kentleri yok etmişti.

BBC

Filipinler Mindanao Dünya Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title