Haberler

Eski Yunan Bakan'dan yıllar sonra gelen itiraf: Oruç Reis'in çıkışı bizi savaşın eşiğine getirdi

Güncelleme:

Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, son röportajında 2020'de Türk araştırma gemisi Oruç Reis'in çıkışı nedeniyle Ankara-Atina hattında tansiyonun yükseldiğini ve iki ülkenin savaşın eşiğine geldiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan o dönemde yaşananlar için "Bu tarzı devam ettirirlerse biz gereğini yaparız. Oruç Reis'imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve cevabını aldılar" demişti.

2 hafta sonra yeniden seçimlere gidecek olan Yunanistan'da, son hükümetteki Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ülkenin en büyük gazetelerinden biri olan Kathimerini'ye bir röportaj verdi.

"EN TEHLİKELİSİ HANGİSİYDİ?"

Görev süresinde yaşadığı olayların perde arkasını anlatan Dendias, elbette Türkiye için de özel bir parantez açtı. "Dışişleri Bakanlığı'nda geçirdiğiniz yıllar boyunca Yunan-Türk krizinin tüm evreleri arasında sizce en tehlikelisi hangisiydi?" sorusuna yanıt veren Dendias şunları söyledi: "Risk özelliklerine sahip belirli bir olayı seçmek zorunda kalsaydım bu, Türkiye ile gerçekten savaşın eşiğindeyken, Ağustos 2020'de sismografik araştırmalar için Türk araştırma gemisi Oruç Reis'in çıkışı olurdu."

"SAVAŞIN EŞİĞİNE GELDİK"

Dendias, 2020'de Türk araştırma gemisi 'Oruç Reis' nedeni ile Ankara- Atina hattında tansiyonun yükseldiğini ve iki ülkenin savaşın eşiğine geldiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

2020 yılında Oruç Reis'in faaliyetlerine başlaması Yunanistan'da rahatsızlık yaratmıştı. Erdoğan, "Bugüne kadar yumuşatıcı olduk. Ancak Yunanistan yaklaşımımıza aynı şekilde cevap vermiyor. Bu tarzı devam ettirirlerse biz gereğini yaparız. Oruç Reis'imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar" demişti.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Nikos Dendias Yunanistan Oruç Reis Ankara Atina Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024?
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500

Yorumlar (5)

sade vatandaş:

ben askerliğimi seksenlerin başında muğlada yaptım o zamanlar karşılarda adacıklar kayalıklar işgal halinde değildi ben bizzat oralara gittim boştu buna şahidim ama şimdi işgal altında bunun sebebi bu iktidardır buna yalnız ben değil milyonlarca insan şahit

56
84
yanıtYanıtla
aristoteles:

Türkiyenin 20 ye yakın adasına 100lerce kayalığına el koydular bu hikayelerlede bizim gazı alıyorlar helal olsun Düşmanın seni övüyorsa diye bi laf vardı

55
31
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Hiç de öyle görünmüyor çıplak gözle etrafa bakıp akıl süzgecinden olanları geçirince.. 2005 ten sonra çöktüğünüz bize ait 24 ada ve adacık size neyin korkusunu!? Yaşattı!!!!

38
8
yanıtYanıtla
Hüsamettin Kılkuyruk:

Sizi rahatsız ettiğimiz için çok memnunuz.

41
2
yanıtYanıtla
A B:

Seni Köftehor seni seçim taktiği diyemiyor iki tarafında işine yaradı ilişkiler nasıl da normale dönüyor işte

14
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title