Haberler

Erdoğan ile Sisi'nin tokalaştığı fotoğraf gündemdeyken Mısır'dan sürpriz Suriye çıkışı! Açıklama bir hayli sert

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Doha'da tokalaştığı görüntüler büyük ses getirirken, Mısır'dan Türkiye'nin Suriye harekatına yönelik sürpriz bir açıklama geldi. Türkiye'nin operasyonlarını derhal durdurması çağrısında bulunan Mısır Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada "Harekatlar kardeş Arap ülkeleri Irak ve Suriye'nin egemenliğinin ihlalidir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışına katılmak için gittiği Doha'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile el sıkışması gündemdeki yerini korurken, Mısır'dan Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri harekatlarına tepki geldi.

TÜRKİYE'YE "OPERASYONLARI DURDURUN" ÇAĞRISI

ABD ve Rusya'nın ardından Mısır da Türkiye'nin Suriye'de PKK/YPG terör örgütüne yönelik operasyonuna karşı çıkarken, Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye'nin Suriye ve Irak'a yönelik operasyonlarını derhal durdurması çağrısı yapıldı.

"SALDIRILARI BÜYÜK ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ"

Türkiye'nin operasyonlarının Suriye ve Irak'ın egemenliğine aykırı olduğunu savunan Mısır, "Kardeş Arap ülkeleri Irak ve Suriye'ye son günlerde Türkiye ve İran tarafından düzenlenen saldırıları büyük endişeyle takip ediyoruz. Bu saldırılar iki ülkenin egemenliğinin ihlalidir" denildi.

"GERİLİM DÜŞÜRÜLMESİ ÇAĞRISI YAPIYORUZ"

Sözcü'de yer alan habere göre Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Mısır, kan dökülmesini ve daha fazla istikrarsızlığı önlemek için gerilimin düşürülmesi çağrısı yapıyor" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Mısır Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ayşe Dinçer kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Dinçer kaç yaşında, nereli? Ayşe Dinçer biyografisi! BAHAR 11. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Bahar 11.bölümde (son) neler oldu? Telepati Nedir ve Nasıl Yapılır? Akıl Okuma Mümkün mü? BAHAR DİZİSİ BUGÜN YOK MU? #127916 Bahar 12. bölüm neden yok? 6- 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128226 Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI | MEB atama başvurusu ekranı! Başvurular ne zaman, nereden yapılacak? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU EKRANI! E-Devlet 20 bin öğretmen ataması başvuru nereden yapılır? İyi Kadın Sendromu Nedir ve Belirtileri Nelerdir? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli?
500

Yorumlar (14)

İso Gio:

Yav hehe kim takar sizi dinsiz şeytanlar okadar müslüman öldürülüyor Filistin'de neden sesiniz cikmiyorrr

180
29
yanıtYanıtla
Sadık Yakar:

Emperyalistlere niye bişey demediniz demiyorsunuz? Yatağınıza kadar girdiler

144
16
yanıtYanıtla
Ali Baş:

Gözbebeğimiz TSK sonuna kadar gitsin milletçe arkasındayız. Bu şerefsizlere gelince gene birilerinin ağzıyla konuşuyor bunların fıtratında var hep ihanet hainlik..

111
12
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Bu durum karşısında üm me tin nereye döneceği merak konusu.

88
21
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

herkes karşı çıkıyor acaba neden? kapalı kapılar ardında ve satır aralarında ne var.

90
15
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Yakalanan terörist suriyeliden çok Mısırlıya,Amerika'daki zencilere daha çok benziyor bana göre.

85
5
yanıtYanıtla
Ali Şahin:

Guney amerikalıya benziyo benim lik aklima orasi gelmisti

yanıt9
yanıt2
Ercan Ercan:

kesinlikle... Afrika kökenli bir mülteci dir muhtemelen ve ailesini rehin alıp ne diyeceğini ezberletmişler gibi durum. muhtemelen bizimkiler öğrenmiştir gerçeği

yanıt10
yanıt3
MuG:

Amerika Rusya oraya girerken neredeydi bunlar acaba.. Yoksa boyle konusmalarini Bati mi istiyor.

74
7
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Birileri uzaktan kuman da ile konuşturdu bu kuklaları gene...

66
12
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title