Haberler

Endonezya'nın doğusunda 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Güncelleme:

Endonezya'da meteoroloji kurumu ve yetkililerin verdiği bilgilere göre Endonezya'nın doğusundaki Maluku eyaletinde Çarşamba gününün ilk saatlerinde 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde herhangi bir can kaybı ya da hasar bildirilmedi.

Depremin büyüklüğünü ilk olarak 6,2 olarak bildiren Endonezya Meteoroloji, İklimbilim ve Jeofizik Kurumu daha sonra 6,1 olarak revize etti. Kurum, sarsıntıların herhangi bir büyük tsunami dalgasına yol açmaması üzerine tsunami uyarısı yapmadı.

MERKEZ ÜSSÜ MALUKU BARAT DAYA BÖLGESİ

Kurum, Çarşamba günü yerel saatle 04.25'te (19.25 GMT Salı) meydana gelen depremin merkez üssünün, Maluku Barat Daya bölgesinin 86 kilometre kuzeydoğusu ve denizyatağının 131 kilometre altında olduğunu duyurdu. Depremin şiddeti, Tanimbar Adası bölgesinde bir kent olan Saumlaki'de ve Maluku Barat Daya bölgesinde MMI II ila III (Değiştirilmiş Mercalli Şiddet Ölçeği'ne göre) olarak hissedildi.

EĞİMLİ TERS FAY DEPREME YOL AÇMIŞ

Deprem ve Tsunami Dairesi'nin başkanı olan Bambang Setiyo Prayitno yaptığı yazılı açıklamada depreme, eğimli ters fay yüzünden Banda Denizi'nde meydana gelen bir yitimin yol açtığını söyledi. Depremden en fazla etkilenen iki bölgede Afet Yönetimi ve Zararlarını Azaltma Kurumu'ndan kıdemli yetkililer, sarsıntıların bölge sakinleri tarafından hissedilmediğini söyledi.

HERHANGİ BİR HASAR YOK

Tanimbar Adası bölgesinin Afet Yönetimi ve Zararlarını Azaltma Kurumu Operasyon Birimi Başkanı Doni B Layan, telefonda Xinhua'ya verdiği demeçte, "Sarsıntılar burada hissedilmedi, o yüzden herhangi bir panik ya da hasar yok" ifadelerini kullandı.

Benzer şekilde Maluku Barat Daya bölgesinin Afet Yönetimi ve Zararlarını Azaltma Kurumu Operasyon Birimi Başkanı Yoshua Philippus, Xinhua'ya gönderdiği mesajında, sarsıntıların herhangi bir hasar ya da can kaybına yol açmadığını söyledi.

Kaynak: Xinhua / Dünya

Endonezya Dünya Haberler

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 16. Bölüm tek parça HD izle 7 Haziran Cuma! 7-8 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızılcık Şerbeti 66. bölüm (SEZON FİNALİ) canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? 7-8 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 15. bölüm TRT 1 HD izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! İçmeler Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 7 Haziran günün maçları nereden izlenir? 8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i kim kazandı? Yemekteyiz programında 75.000 TL'lik ödülü kim aldı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title