Haberler

Dünya Sağlık Örgütü'nden delta varyantı uyarısı: İki doz aşı olanlar bile dikkatli olmalı, maske takmaya devam etmeliler

Güncelleme:

Dünya bir yandan koronavirüs salgınıyla mücadelesine devam ederken, bir yandan da delta varyantına karşı çözüm üretme gayreti içinde. Dünya Sağlık Örgütü, iki doz aşı olanların bile delta varyantına karşı dikkatli olması ve kamuya açık alanda maske takmaya devam etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

İlk olarak Hindistan'da görülen ve delta varyantı olarak da bilinen mutasyona uğramış koronavirüs korku ve endişe yaratmaya devam ediyor.

KORONAVİRÜSTEN ÇOK DAHA HIZLI YAYILIYOR

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, delta mutasyonuna karşı dikkatli olunması uyarısını yinelerken bu varyantın orijinal koronadan çok daha hızlı yayıldığını duyurdu.

"İKİ DOZ AŞI OLSALAR DA MASKE TAKMAYA DEVAM ETMELİLER"

DSÖ'nün ilaç ve sağlık ürünlerinden sorumlu genel direktör yardımcısı Dr. Marangela Simao bir açıklama yaptı. CNBC'de yer alan haberde Dr. Simao, "İnsanlar iki doz aşı oldukları için kendilerini güvende hissetmemeliler. İki doz aşı olsalar da insanlar kamuya açık alanda maske takmaya devam etmeliler" dedi.

"KALABALIKLARDAN UZAK DURULMALI"

Dr. Simao, "Aşı tek başına koruma sağlamıyor. İnsanların sürekli maske takması ve havalandırılmış ortamlarda bulunması gerekiyor. El temizliğine önem verilmeye ve sosyal mesafeye devam edilmeli. Kalabalıklardan uzak durulmalı çünkü iki doz aşı olsalar da insanlar hastalığı bulaştırabilir" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dünya Sağlık Örgütü Delta Varyantı Dünya Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı?
Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

500

Yorumlar (4)

Ara Sıra Bazıbazı:

fotoğraf ne alaka yaaa.

75
8
yanıtYanıtla
senata silva:

Fotoğrafdaki yırtmaç, yırtmacın yeni varyantı olarak, "delta yırtmaç" şeklinde tarihe geçecek...))

yanıt58
yanıt1
Prens Kâmil :

Yani denmiş oluyor ki; yeni varyant yayılıyor eskisi tarih olacak. Son dönem vakalarının hemen hepsi deltaya evrilmiş olacak. Bu aşıları sattık artık, geçici bir dönem için idare edin. Delta aşısı adı altında yeni nesil aşıyı yakın zamanda duyurup iki vole de oradan vuracağız.

59
9
yanıtYanıtla
YILMAZ KAYA:

Bakalim bu DSO daha ne yalanlar cikaracak. DSO = Cin usagi

37
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title