Haberler

Doğu Kudüs'te İsrail sınır polisi, havai fişek tutan 12 yaşındaki Filistinli bir çocuğu vurarak öldürdü

Güncelleme:

Şuafat mülteci kampında İsrail sınır polisi tarafından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Filistinli çocuk Rami El Halhuli'nin ölümü hastane yetkilileri ve bir İsrail polis sözcüsü tarafından doğrulandı. Olay, Müslümanların kutsal ayı Ramazan'ın üçüncü gecesinde meydana geldi. Polis sözcüsü, El Halhuli'nin havai fişeklerle ateş açtığını iddia etti. İsrail'in aşırı sağdaki Milli Güvenlik Bakanı İtamar Ben-Gvir, çocuğu vuran askeri tebrik etti.

Doğu Kudüs'teki Şuafat mülteci kampında İsrail sınır polisi tarafından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Filistinli çocuğa ait haber, hastane yetkilileri ve bir İsrail polis sözcüsü tarafından doğrulandı.

CNN tarafından elde edilen bir videoya göre, Rami El Halhuli adlı çocuk, başının üzerinde yanmakta olan bir havai fişeği tutarken, tek bir silah sesi duyuluyor. Çocuk, havai fişeğin gökyüzüne doğru fırlatılmasıyla birlikte yere düşüyor.

İsrail polis sözcüsü, polis güçlerinin mülteci kampında "şiddetli bir olaya" yanıt verdiğini ve bir sınır polisinin "güçleri tehlikeye atan ve havai fişeklerle ateş açan bir şüpheliye ateş ettiğini" söyledi.

Bu olay, Müslümanların kutsal ayı Ramazan'ın üçüncü gecesinde meydana geldi ve geçmiş yıllarda İsrail-Filistin çatışmasında bir çatışma noktası olmuştu.

Polis sözcüsü, Salı gecesi Şuafat'ta bireylerin Molotof kokteylleri fırlattığını ve güvenlik güçlerine doğrudan havai fişeklerle ateş açtığını belirtti. El Halhuli'nin havai fişek tuttuğu videoya güvenlik güçleri görünmese de, çocuğun Batı Şeria bölünme duvarının önünde durduğu görülüyor.

Çocuğun vurulmasından sonra sahneden yukarıdan çekilen ikinci bir videoya göre, çocuk yere yatıyor ve etrafında birkaç kişi toplanıyor, bir kadın çığlık atıyor ve onun adını sesleniyor.

İsrail polisi, Salı günü mülteci kampında meydana geldiğini söylediği iddia edilen olaylarla ilgili daha fazla kanıt istendiğinde, CNN'e Şuafat kampındaki göstericilerin dağıtılması sırasında İsrail kuvvetleri arasında kayıp olmadığını söyledi.

Şuafat mülteci kampına, göstericilere dağıtılan İsrail kuvvetleri arasında kayıp olmadığını belirten bir polis sözcüsü, "Bölgede düzenin şiddetli bozulmasını önlemek için güçlendirilmiş ve sivil giyimli sınır muhafız birlikleri görevlendirildi" dedi.

Hadassah Mount Scopus hastanesinin travma ünitesine kritik durumda getirilen El Halhuli'nin kısa süre sonra öldüğü, hastane yetkilileri tarafından CNN'e bildirildi.

İsrail'in aşırı sağdaki Milli Güvenlik Bakanı İtamar Ben-Gvir, Telegram'da paylaştığı bir mesajda, çocuğu vuran askeri tebrik etti. Ben-Gvir, "Bu, teröristlere karşı nasıl hareket edilmesi gerektiğinin tam olarak bir göstergesi - kararlılık ve hassasiyetle" dedi.

Doğu Kudüs'te İsrail sınır polisi, havai fişek tutan 12 yaşındaki Filistinli bir çocuğu vurarak öldürdü

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Doğu Kudüs İsrail Çocuk Kudüs İnsan Hakları 3.Sayfa Dünya Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title