Haberler
BBC

Dans Videoları Nedeniyle Tutuklanan İranlı Genç Kıza, Sosyal Medyadan Destek Yağıyor

Güncelleme:

İranlı kadınlar, 18 yaşındaki Maedeh Hozhabri'nin paylaştığı dans videoları nedeniyle tutuklanmasını protesto etmek için sosyal medya hesaplarından benzer videolar paylaşmaya başladı.

İranlı Maedeh Hozhabri, yerli ve yabancı şarkılara eşlik ettiği dans videolarını Instagram hesabına yüklüyordu. Tutuklama sonrası devlet televizyonunda Maedeh'in itirafına ait olduğu belirtilen görüntüler de yayımlandı.

"DANS ETMEK SUÇ DEĞİLDİR"

Bu gelişmeler ile aynı sıralarda ise tutuklamayı protesto amaçlı olarak sosyal medyada "Dans etmek suç değildir" etiketi altında protesto mesajları paylaşılmaya başlandı.

Yapılan paylaşımlar arasında farklı kadınların dans videoları da yer alıyor.

Katı toplum kurallarının uygulandığı İran'da kadınların karşı cinsle dans etmesi yasaklanmış durumda. Aile içinde ise dans etmenin önünde bir yasak bulunmuyor.

İLK DEĞİL

Hossein Ronaghi isimli bir blogger tutuklamaya ilişkin paylaştığı mesajda, "Dünyanın hangi yerinde, 17 ve 18 yaşında genç kızların mutlu bir şekilde dans ettikleri için tutuklandığını, çocuk tecavüzcüleri serbestçe gezerken onların ahlaksızlıkla suçlandığını söylerseniz, size gülerler. Çünkü onlara göre bu durum akıl almazdır!" dedi.

Bir Twitter kullanıcısı ise "Maedeh gibi genç kızları tutuklayarak mutluluğumuzu elimizden alamayacaklarını göstermek için ben de dans ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu İran'da dans nedeniyle yaşanan ilk tutuklama olayı değil.

KIRBAÇ CEZASI VAR

Bu yılın başlarında Meşed kentinde 6 kişi Zumba dansı yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmştı.

2014 yılında 6 genç İranlı Pharrell Williams'in "Happy" (Mutlu) isimli şarkısına çektikleri amatör dans videosu nedeniyle yargılanmıştı. Gençlere verilen bir yıl hapis ve 91 kırbaç cezası ertelenmişti.

BBC

Sosyal Medya İran Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (48)

Vatandas:

Kızım sende ülkenizin islam rejimi olduğunu bildiğin halde ne diye böyle sacmaliklar yapıyorsun orası İran İsveç değil bunu ne zaman anlayacaksınız öyle yaşamak istiyorsan ya rejimi değiştirin yada y allah başka bir ülkeye ha sakin buralara gelmeyin burda yeterince aç yoksul fakir iğrenç ucuz yabancı var biz onlardan yeterince bikdik defolup gitmelerini istiyoruz

15
5
yanıtYanıtla
CONI:

adamlar bomba bi acilsalar tam patlayacaklar.

14
1
yanıtYanıtla
Çingene:

dans etmek günahtır.

2
11
yanıtYanıtla
x:

stiptirz hariç.

yanıt1
yanıt0
corc:

dans etmesine değilde böyle sosyal medya gerzekliklerine katlanamıyom sırf bu yüzden muhafazakar bile olabilirim

7
2
yanıtYanıtla
White Widow:

Iran insallah amerikalilar isgal Eder bizim gücumüz yetmez

2
7
yanıtYanıtla
İNSAN EVLADI:

AZ BİLE YAPMIŞLAR SENİN DEVLET LİDERLERİN DANS ETMEK YASAK DİYİP Bİ KURAL Bİ KANUN KOYUYORSA SENDE BUNU SEVE SEVE KABUL EDECEKSİN VE ONA GÖRE HAREKET EDECEKSİN EĞER BU NİZAM A KANUN A BAĞLI OLMAK İSTEMİYORSAN GİT RAHAT EDEBİLECEĞİN BAŞKA BİR ÜLKEDE YAŞA

3
6
yanıtYanıtla
Mustafa:

Bu iran mollaları kendi ailelerine hertürlü serbestliği sağlıyor kanadada bunu gördüm . Bu mollaların kızları oğulları zevk ve lüks içinde hertürlü özgürlüğü yaşıyorlar baskı sadece iranda yaşayanlara dün humeyninin torununu görmüşünüzdür en pahalı avrupa malı çantaları eşlerine takıyorlar iranda hoşnutsuzluk hat safhada silah zoruyla devrim yaşatılmaya çalışılıyor

7
1
yanıtYanıtla
Kural belli...:

Her insan yaşadığı ülkenin kurallarına uymak zorunda dır. . . Hindistana gittiyseniz inek kesemez siniz burada çok normal de olsa. . . başka ülkelerde farklı kurallar örfler ve adetler her kes kurallara uyacaktır. o ülkenin kuralı bu ise o ülke yönetimi ve seçenlerin isteği bu yönde ise kimse yönetimi bu konuda yargılayamaz. .

4
4
yanıtYanıtla
YÖRÜÜÜÜ:

ANCA GEDEN

yanıt0
yanıt1
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title