Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO resti sonrasında Finlandiya'dan ilk açıklama: İyi niyetle çözülebilir

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'ya üye olmak için başvuru yapan Finlandiya ve İsveç'e teröre verdikleri desteklerden dolayı tepki göstermişti. Erdoğan'ın bugün iki ülkeye resti çekip "Üyelikleri için hayır oyu vereceğiz" demesinin ardından Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'den de bir açıklama geldi. Marin, "Türkiye ve diğer ülkelerle olan görüşmelerde sakin kalmanın, soruları yanıtlayarak yanlış anlamaları düzeltmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Her sorun ve tartışma iyi niyetle çözülebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO üyesi olmak için başvuruda bulunan Finlandiya ve İsveç hakkında bugün yeni açıklamalarda bulundu. Daha önce iki ülkenin üyeliğine teröre destek verdikleri için karşı çıkacaklarını söyleyen Erdoğan, bir kez daha resti çekti.

"HAYIR OYU VERECEĞİZ"

''NATO bir güvenlik teşkilatıdır, içerisinde terör örgütlerinin olmasını kabul edemeyiz'' diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Her şeyden önce NATO konusunu değerlendirmekte fayda görüyorum. NATO ile ilgili adımda malum bu İsveç, Finlandiya tüm bunlar bizdeki terör odaklarını kendi ülkelerinde barındıranlar. Ve onlara yani PKK'ya YPG'ye bu denli ülkelerinde ev sahipliği yapacaklar. Yürüyüşse yürüyüş, paçavralarını af edersiniz köprü üstlerine her yere asacaklar. Bunlar ülkemdeki terör kaynaklarını teşvik edip bunlara ciddi manada parasal destekler de verip bunlara silah desteği veren bu ülkelerle, kendilerine de söyledik. 'NATO bir güvenlik teşkilatıdır. Böyle bir güvenlik teşkilatının içerisinde biz terör örgütlerini olmasını kabullenemeyiz."

"SAKİN KALMAK VE GÖRÜŞME YAPMAK ÖNEMLİ"

Bu gelişmenin ardından İtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret eden ve İtalyan mevkidaşı Mario Draghi'yle görüşen Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in üyeliğini teröre verdikleri destekten dolayı veto edeceğini açıklaması hakkında da konuşan Marin, "Bu alanda, Türkiye ve diğer ülkelerle olan görüşmelerde sakin kalmanın ve soruları yanıtlayarak yanlış anlamaları düzeltmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Her sorun ve tartışma, iyi niyetle çözülebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO resti sonrasında Finlandiya'dan ilk açıklama: İyi niyetle çözülebilirSanna Marin

NÜKLEER SİLAH AÇIKLAMASI

Marin, İsveç'in NATO üyeliği kabul edilirse topraklarında nükleer silahlar ya da kalıcı üs istemediğine ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Bu güncel bir tartışma değil, müzakerelerin bir parçası da değil. Bunlar ulusal düzeydeki kararlar. Biz istemezsek kimse bize nükleer silah ya da kalıcı üs için gelemeyecek. Bu konunun gündemde olmadığını düşünüyorum. Ben, Finlandiya'da NATO üssü ya da nükleer silah konuşlandırmak gibi bir çıkar dahi olduğunu düşünmüyorum." yorumunu yaptı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Finlandiya İsveç Nato Haberler

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binayla ilgili olay iddia: Bina sahibi apartmanı kentsel dönüşüme sokmak istemedi

Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binayla ilgili olay iddia: Bina sahibi apartmanı kentsel dönüşüme sokmak istemedi

500

Yorumlar (12)

diyar-ı bekir:

şimdi karşılarında şimdi kılıçdaroğlu imamoğlu yada davutoğlu gibilerinin olmasını ne kadar isterlerdi değilmi terör seviciler sizi

278
104
yanıtYanıtla
Demir Acer :

bence Cumhurbaskani Erdogan sonuna kadar hakli bu konuda, kesinlikle karsi cikilmali ben olsam once Bosna Hersek NATO ya alinsin sonra bir dusunelim derim, niye bu ulkeyi kapi onunde bekletiyorlar??????? acaba musliman diye olmasin

278
21
yanıtYanıtla
Halil Kayser:

Natonun tüzüğü gereği tüm adayların kabul etmesi gerekir.Kürkiye veya herhangi bir ülke kabul etmezse alınmaz

yanıt7
yanıt3
Shef :

Neden hep iyi niyet bizden talep ediliyor ? Ayrıca sizden iyi niyet talep etmiyoruz, Terör örgütü olarak kabul edilen bir yapının ülkenizde ofis açmasına ve propaganda yapmalarına uluslararası hukuk gereği müsaade etmemeniz lazım. Fakat hiçç umursamıyorsunuz. Ohh şimdi sıra bizde...

243
14
yanıtYanıtla
Vural Bay:

ABD İSTERSE KİMSE ENGEL OLAMAZ OLUR O İŞ.

14
51
yanıtYanıtla
Shef :

O zaman da Nato'nun bir ciddiyeti kalmaz....

yanıt37
yanıt3
Eğrioturdoğrukonuş:

İyi niyetle mi? güldürmeyin bizi. Niyet iyi olsa şimdiye somut adımlar atmaya çoktan başlamanız gerekmezmiydi? Mesela Türkiye'nin terörist listesindekileri teslim etmek gibi.

40
7
yanıtYanıtla
POLAT :

Bu durumlarda neden Erdoğan'ı seçmişim daha iyi anlıyorum ve Allah kendisine hayırlı uzun ömür, ülkemizdeki kendini elit sanan cahil yobazlara da ıslah diliyorum.

15
10
yanıtYanıtla
Murat ÖREN:

Çözüm çok basit. Türk istihbaratı ile PKK ve terör propagandası yapan teröristlerin inlerini kapatıp ülkenden def edeceksin. Madem güçlü dostlar istiyorsun evdeki pis sinekleri temizleyeceksin. Olay budur.

7
1
yanıtYanıtla
MUSTAFA KEMAL:

TAMAM KESİN İKİ ÜLKEDE NATO'YA GİRDİ.

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title