Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esad'la görüşmesi gündemdeyken ABD'den dikkat çeken açıklama: Desteklemiyoruz

Güncelleme:

Türkiye ve Suriye arasında ilişkilerin düzeltilmesi adına görüşmeler yapılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan da şartların olgunlaşması durumunda Esad ile görüşebileceğini söylemişti. Çalışmalar sürerken ABD'den konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "ABD, Esad rejimi ile diplomatik ilişkilerimizi geliştirmeyecek ve diğer ülkelerin ilişkilerini geliştirmesini desteklemiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye bir yandan Suriye'nin kuzeyine kara harekatının sinyali verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad arasındaki olası görüşmeyi konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta konuyla ilgili, "Biz şu an itibarıyla Suriye-Türkiye- Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Bunun için de önce istihbarat örgütlerimiz bir araya gelsin, ardından savunma bakanlarımız bir araya gelsin, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Onların yaptığı görüşmelerden sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim. Bunu da sayın Putin'e teklif ettim. O da buna olumlu baktı. Böylece bir dizi görüşmeler zincirini başlatmış olacağız" demişti.

HERHANGİ BİR DESTEK VERMEYECEKLERİNİ AÇIKLADILAR

Bu gelişme sonrasında çalışmalar sürdürülürken ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar, konuyu ABD Dışişleri Bakanlığı'na sordu. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Biden yönetiminin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a herhangi bir destek vermeyeceği ve Esad'ın itibarının iade edilmesinin söz konusu olmayacağı kaydedildi.

"DİPLOMATİK İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEYECEĞİZ"

Açıklamada "ABD, Esad rejimi ile diplomatik ilişkilerimizi geliştirmeyecek ve diğer ülkelerin ilişkilerini geliştirmesini desteklemiyoruz. Bölgedeki devletleri, Esad rejiminin son on yılda Suriye halkına uyguladığı zulmü ve ayrıca rejimin ülkenin büyük kısmının insani yardım ve güvenliğe erişimini engellemeye yönelik devam eden çabalarını dikkatlice düşünmeye çağırıyoruz. Suriye'de ve daha geniş bir bölgede istikrarın ancak tüm Suriyelilerin iradesini temsil eden siyasi bir süreçle sağlanabileceğine inanıyoruz ve kalıcı bir siyasi çözümün ülke içinde kalmasını sağlamak için müttefikler, ortaklar ve BM ile birlikte çalışmaya kararlıyız." denildi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (16)

Google Hesap:

Suriyede savaş biterse abd petrolü nasıl çalacak..

139
5
yanıtYanıtla
erkan yüksel:

BIZDE DESTEKLEMIYORUZ BEBEK KATILI DEDIK BIRKERE..ISRAILEDE DEDIK ..SİSİYEDE DARBECI DEDIK ..ARAPLARA 15 TEMMUZUN FINANSÖRÜ DEDIK..YAKISMAZ BIZE

34
47
yanıtYanıtla
ERKAN :

ne dediyseniz tersini yaptınız zaten

yanıt5
yanıt2
Dr.Kimbel:

Anerikanın suriyeye demokrasi değil terör devleti yapmak istiyor afganistan ırak libya oralara demokrasi getirdi,Amerika en büyük Terör devleti bin laden biliyordu

68
5
yanıtYanıtla
Fatih Aydogdu:

Çıkarlarına uymadığı petrolü çalamadığı içindir.

63
3
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Artık Suriye ile küslük düşmanlık bitsin çok uzadı da da uzadı bu iş bu böyle olmaz ! her geçen zaman ülkemizin zararına ! hem sonra Amerika'dan bize ne ne karışırmış iç işlerimize onlara mı soracağız barışalım mı barışmayalım mı diye ?

54
6
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Abd istemiyorsa bize uyar

55
4
yanıtYanıtla
Ali Yeğin:

Suriyeli muhacir kardeşlerimiz dönecekse herkesle koşulsuz görüşülebilir,ben desteklerim.

53
4
yanıtYanıtla
Ilhan Kahraman:

Neymiş Türkiye gecikmiş te olsa yapacağı isin abd tarafında karşı çalışması doğru imiş bu arada biz de Meksika sınırlarında abd nin sinir ihlali yaptığını dünyaya ilan.edelim teksas in meksika nın bölünmez parçası olduğunu ilan edelim

44
6
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Abd istemiyorsa, sadece bu sebepten ötürü kesinlikle görüşmek lazim.

39
3
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title