Haberler

Çin Donanması Hastane Gemisi Kiribati ve Solomon Adaları'na Yardım İçin Yola Çıktı

Güncelleme:

Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletine bağlı Zhoushan kentindeki bir limandan yola çıkmaya hazırlanan Çin donanmasına ait hastane gemisi 'Peace Ark', Kiribati, Tonga, Vanuatu, Solomon Adaları ve Doğu Timor'da gerçekleştirilecek insani yardım amaçlı hastane misyonu için yola çıktı. Bu seferle birlikte ilk kez bir Çin donanma gemisi Kiribati ve Solomon Adaları'nı ziyaret ederek buralarda insani yardım amaçlı tıbbi hizmetler yürütecek. Plana göre hastane gemisi söz konusu ülkelerde birer limana yanaşacak ve yerel halka, Çinli kurumların personellerine ve buralarda yaşayan Çinlilere bir hafta boyunca ücretsiz tıbbi hizmet sunacak.

HANGZHOU, 4 Temmuz (Xinhua) -- Havadan çekilen fotoğrafta Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletine bağlı Zhoushan kentindeki bir limandan yola çıkmaya hazırlanan Çin donanmasına ait hastane gemisi "Peace Ark" görülüyor, 3 Temmuz 2023. Peace Ark Pazartesi günü Kiribati, Tonga, Vanuatu, Solomon Adaları ve Doğu Timor'da gerçekleştirilecek insani yardım amaçlı hastane misyonu için yola çıktı.

Bu seferle birlikte ilk kez bir Çin donanma gemisi Kiribati ve Solomon Adaları'nı ziyaret ederek buralarda insani yardım amaçlı tıbbi hizmetler yürütecek.

Plana göre hastane gemisi söz konusu ülkelerde birer limana yanaşacak ve yerel halka, Çinli kurumların personellerine ve buralarda yaşayan Çinlilere bir hafta boyunca ücretsiz tıbbi hizmet sunacak. (Fotoğraf: Gui Jiangbo/Xinhua)

Kaynak: Xinhua / Dünya

Doğu Timor Zhejiang Kiribati Tonga Dünya Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title