Haberler

Cannes'dan ödülle dönen Merve Dizdar dünya basınında! Başarısına övgü yağdı

Güncelleme:

Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Merve Dizdar'ın başarısı dünya basınında da gündem oldu. Uluslararası medya kuruluşları, Cannes'da ödül alan ilk Türk kadın olan Merve Dizdar'ın performansına övgü yağdırdı.

Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı Kuru Otlar Üstüne filmindeki performansıyla alkış toplayan Merve Dizdar, Dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden biri olarak gösterilen Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü aldı. Dizdar'ın başarısı Türkiye'nin yanı sıra dünya basınında da alkış topladı.

ULUSLARARASI KURULUŞLARDAN TEBRİK YAĞDI

İngiltere'nin önemli gazetelerinden The Guardian'ın sinema eleştirmeni Peter Bradshaw, hem Ceylan'ın filmini hem de Dizdar'ın performansını övdü. Bradshaw, "Altın Palmiye için merak uyandırıcı bir seçim fakat ne kadar olağandışı bir Cannes'dı" başlığını kullandığı yazıda Kuru Otlar Üstünde için ayrı bir paragraf açtı.

Cannes'dan ödülle dönen Merve Dizdar dünya basınında! Başarısına övgü yağdı

FİLMLERİN BAŞARISINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Bradshaw, "Ceylan'ın çok konuşan ve yoğun olarak drama olarak adlandırılan Kuru Otlar Üstüne onun yine insanı içine çeken ve Çehovvari bir işi oldu ve en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan Merve Dizdar sayesinde şiddet elde etti" yorumunu yaptı. Sinema eleştirisinde Dizdar'ın oynadığı Nuray karakterinin yaralı bir zeka ve kurnaz ve şüphecilik bulundurduğuna da dikkat çekildi. Bradshaw yazısında, bu yılki Cannes'da yarışan her bir filmin çok değerli olduğunu ve tarihe yazıldığına da not düştü.

Cannes'dan ödülle dönen Merve Dizdar dünya basınında! Başarısına övgü yağdı

AFP: İLK TÜRK OYUNCU OLDU

Festivali yakından takip eden Fransız haber ajansı AFP de, "Merve Dizdar, performansıyla en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan ilk Türk oyuncu oldu" başlığını yazdı. Haberde, Dizdar'ın drama okuduğunu ve sinema filmlerinden önce tiyatro performanslarıyla tanındığına dikkat çekilirken, "Ondan önce iki aktör, Muzaffer Özdemir ve Mehmet Emin Toprak, Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak filmindeki performanslarıyla en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanmıştı" hatırlatması yapıldı. Haberde, "Dizdar, ödülü kazandıktan sonra yaptığı açıklamada filmdeki karakterinin varoluş mücadelesi verdiğini ve birçok zorluğu aşmaya çalıştığını söyledi" ifadesi de kullanıldı.

Cannes'dan ödülle dönen Merve Dizdar dünya basınında! Başarısına övgü yağdı

THE NATIONAL DETAYLI BİR HABER YAYINLADI

İngilizce yayın yapan Arap gazetesi The National da kapsamlı bir haber yayınladı. Simon Rushton imzalı haberde, şu ifadelere yer verildi: "Türk oyuncu Merve Dizdar, izole bir köyde yaşayan bir öğretmeni canlandırdığı Kuru Otlar Üstüne ile en iyi kadın oyuncu ödülü elde etti. 36 yaşındaki Dizdar, 2010'lu yılların başında oyunculuk eğitimi aldıktan sonra film ve TV dizilerinde yer aldı."

Cannes'dan ödülle dönen Merve Dizdar dünya basınında! Başarısına övgü yağdı

Ecem Altan
Haberler.com - Dünya

Film Festivali Merve Dizdar Dünya Magazin Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (3)

Hasan Bulut:

Bu başarıyı tebrik etmek lazım her yiğidin harcı değil. Ama sen milletin kanalı trt1 de ortaya çıktın eline verilen bir kağıt parçasını bile doğru düzgün okuyamıyorsun. Kalkmış frenklerin içinde kendi ülkeni kötüledin bu gösteriyor ki sen kendi memleketinin halkının sanatçısı değilsin halkin sanatçısı şikayetini halka yapar düşmana değil

93
30
yanıtYanıtla
Carsambali:

Az tipe bak..cikmis birde ulkeyi kotuluyor..

26
24
yanıtYanıtla
Sinan:

Yaptığı konuşmanın nedeni yaşadığı coğrafya değilde, yaşadığı kafa sanki...

23
12
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title