Haberler

BM Dışı Yardım Kurumları: UNRWA'nın Fonlarının Kesilmesi Gazze Halkı İçin Felaketle Sonuçlanacak

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler insani yardım kurumları ile BM dışı yardım kurumların oluşturduğu Kurumlar Arası Daimi Komite (IASC), dün UNRWA'nın fonlarının kesilmesinin Gazze halkı için felaketle sonuçlanacağını ifade etti.

Birleşmiş Milletler insani yardım kurumları ile BM dışı yardım kurumların oluşturduğu Kurumlar Arası Daimi Komite (IASC), dün UNRWA'nın fonlarının kesilmesinin Gazze halkı için felaketle sonuçlanacağını ifade etti.

IASC ortak açıklamasında, Gazze'deki en büyük insani yardım kuruluşu olan UNRWA'nın kendi personeli yerlerinden edilirken ve öldürülürken bile yiyecek, barınak ve koruma sağlamaya devam ettiği hatırlatıldı. Ortak açıklamada "Çeşitli Üye Devletlerin UNRWA'dan gelen fonları durdurma kararları, Gazze halkı için felaketle sonuçlanacak. Başka hiçbir kuruluşun Gazze'deki 2,2 milyon insanın acilen ihtiyaç duyduğu ölçek ve genişlikteki yardımı sunma kapasitesi yoktur. Bu kararların yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz" denildi. IASC, UNRWA personelinin 7 Ekim olaylarına karıştığı iddialarının araştırılması için bağımsız bir inceleme geçirdiği hatırlatılarak BM İç Gözetim Hizmetleri Ofisi'nin faaliyete geçtiği ifade edildi.

BAE: UNRWA'YA DESTEK SAĞLAMAYA DEVAM EDİLMELİ

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Al Nahyan'ın UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek BAE'nin UNRWA'ya desteğini yineledi. Açıklamada "Şeyh Abdullah ayrıca UNRWA'ya verdikleri fonları askıya alan bağışçı ülkelere bu kararı acilen yeniden gözden geçirmeleri ve kuruma insani görevlerini yerine getirebilmesi için destek sağlamaya devam etmeleri çağrısında bulundu" denildi.

Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü ve eski Hollanda Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag, dün basına yaptığı açıklamada "UNRWA'nın muazzam kapasitesinin ve yapısının, yeteneğinin ve bilgisinin yerini herhangi bir kuruluşun alması veya ikame etmesi mümkün değildir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler Gazze Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title