Haberler
BBC

BM: Covid-19 salgınından kaynaklanan aksamalar yüzünden Güney Asya'da 228 bin çocuk öldü

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler'in yayımladığı yeni bir rapora göre Covid-19 salgınının sağlık hizmetlerinde yol açtığı aksaklıklar nedeniyle, Güney Asya ülkelerinde 228 bin çocuğun öldüğü tahmin ediliyor.

Birleşmiş Milletler'in yayımladığı yeni bir rapora göre Covid-19 salgınının sağlık hizmetlerinde yol açtığı aksaklıklar nedeniyle, Güney Asya ülkelerinde 228 bin çocuğun öldüğü tahmin ediliyor.

Raporda 1,8 milyar nüfusa ev sahipliği yapan, Afganistan, Nepal, Bangladeş, Hindistan, Pakistan ve Sri Lanka'daki durum ele alındı.

Çalışmada, salgından en büyük darbeyi kadınlar, çocuklar ve ergenlik çağındakilerin yediği tespitine de yer veriliyor.

Güney Asya'da şu ana dek yaklaşık 13 milyon Covid vakası kayıtlara geçti ve yaklaşık 186 bin kişi öldü.

Güney Asya da dahil, birçok ülke salgını kontrol etmek için sıkı kısıtlama önlemleri aldı. Hastaneler, eczaneler, gıda maddelri satan dükkanlar açık kalırken, neredeyse diğer her yer kapandı.

Güney Asya'da Covid-19 Pandemisinde Alınan Önlemlerin Doğrudan ve Dolaylı Etkileri adlı raporda, hükümetlerin stratejilerinin, sağlık, sosyal hizmetler, okullar ve ekonomi üzerindeki etkileri incelendi.

Raporda, bu altı ülkede beslenme yardımlarından aşılamaya birçok alanda yaşanan aksaklıklar nedeniyle beş yaşın altında 228 bin daha fazla çocuğun öldüğünün tahmin edildiği belirtildi.

Bangladeş ve Nepal'de aşırı yetersiz beslenme tedavisi gören çocukların oranı yüzde 80 düşerken, çocukların aşılanması Hindistan'da yüzde 35, Pakistan'da ise yüzde 65 oranlarında azaldı.

Raporda ayrıca, 2020'de çocuk ölüm oranlarının Hindistan'da yüzde 15,4, Bangladeş'te ise yüzde 13 arttığı vurgulanırken, anne ölüm oranlarında Sri Lanka'da yüzde 21,5, Pakistan'da ise yüzde 21,3'lük artış görüldüğü kaydedildi.





Ayrıca, doğum kontrolüne az erişim ya da hiç erişim olmaması yüzünden, 400 bini küçük yaştakilerde olmak üzere 3,5 milyon istenmeyen gebeliğin olduğu tahmin ediliyor.

Hindistan gibi bazı Güney Asya ülkeleri hala bulaşmadaki artışlarla mücadele ediyor. Ülkede ulusal düzeyde uygulanan kısıtlama önlemleri geçen Haziran ayında kalktı, ancak bazı eyaletler ve bölgeler ara ara yine kısıtlama önlemlerine başvuruyor.

Sağlık hizmetlerindeki aksamalar, diğer hastalıklardan ölümleri de artırdı. Rapora göre tübeküloz, sıtma, tifo ve HIV/Aids tedavisi göremeyen ek 5943 kişi hayatını kaybetti.

BBC

Birleşmiş Milletler Koronavirüs Güney Asya Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title