Haberler

Başbakan Erdoğan ABD'ye Gidiyor

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 67. Dönem Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmalarına katılmak için Cumartesi günü ABD'ye gidiyor.

Başbakan Erdoğan, 67 Can Kamiloğlu Bildiriyor- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 67. Dönem Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmalarına katılmak için Cumartesi günü ABD'ye geliyor. 67. Dönem BM Genel Kurulu çalışmalarında devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla yapılan oturumlar 25 Eylül Pazartesi günü başlayacak, 1 Ekim'de son bulacak.

Daha önce 67. Dönem BM Genel Kurulu çalışmalarına katılacağı açıklanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sağlık nedenleriyle doktorları tarafından yurt dışı gezilerinin yasaklanmasının ardından ziyaretini iptal etmiş, 67.Dönem BM Genel Kurulu çalışmalarına Başbakan Erdoğan'ın katılacağı açıklanmıştı.

Erdoğan'ın daha önce beş gün süreceği belirtilen ziyareti, 30 Eylül'de yapılacak AKP olağan büyük kongresi öncesi çalışmalarından dolayı üç güne indirildiği öğrenildi. Başbakan Erdoğan, BM temasları sırasında aralarında ABD başkanı Barack Obama'nın da bulunduğu çok sayıda liderle ikili temaslar gerçekleştireceği öğrenildi. Erdoğan'ın ABD gezisine, Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katılması bekleniyor.

Erdoğan'ın BM Genel Kuruluna hitaben bir konuşma yapacağı, BM Genel Sekreteri Ban Ki - moon ve ABD Başkanı Barack Obama'nun liderler onuruna vereceği resepsiyonlara da katılacağı bildirildi. Bazı ülke liderleriyle ikili temaslar da gerçekleştireceği belirtilen Başbakan Erdoğan, Salı gecesi Balkan - Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun Waldorf Astoria otelinde düzenleyeceği, "2012 Yol haritası - Toplumu Düzenleyen Kadın" konulu toplantıda bir konuşma yapacak. Erdoğan, Salı gecesi geç saatlerde resmi temaslarını tamamlamasının ardından Türkiye'ye dönecek.

Başbakan Erdoğan ile 67. Dönem BM Genel Kurulu Çalışmalarına katılacak olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu ise New York'ta yoğun bir görüşme trafiği bekliyor. Davutoğlu'nun ikili ve çeşitli uluslararası organizasyon temsilcileriyle 50 kadar görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Bakan Davutoğlu, 67. Dönem BM Genel Kurul çalışmalarını 28 Eylül'de tamamlamasının ardından Türkiye'ye dönecek.

- EMİNE ERDOĞAN, FIRST LADY'LERE SOMALİ VE MYANMAR'A YARDIM ÇAĞRISI YAPACAK

Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretine katılacak olan eşi Emine Erdoğan'ın da Türkevi'nde Pazartesi günü öğlen BM Genel Kuruluna katılacak liderlerin eşleri "First Lady'ler" onuruna bir resepsiyon vereceği, Emine Erdoğan'ın burada First Lady'lere Somali ve Myanmar'a yardım çağrısında bulunacağı öğrenildi. ABD'nin First Lady'si Michelle Obama'nın Türkevi'nde yapılacak Emine Erdoğan'ın davetine katılıp katılmayacağının henüz belli olmadığı belirtildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Ahmet Davutoğlu Emine Erdoğan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title