Haberler

Bangladeş'te Laik Bir Blogcu Daha Öldürüldü

Güncelleme:

Bangladeş'te laik görüşleriyle tanınan Niloy Neel isimli blogcu, başkent Dakka'da palalı bir grup tarafından parçalanarak öldürüldü.

Dakka'nın Goran mahallesindeki evinde saldırıya uğrayan Niloy Neel, bu yıl öldürülen dördüncü laik blogcu oldu. Tüm cinayetlerden radikal İslamcı militanların sorumlu olduğu düşünülüyor.

PALA DARBELERİYLE ÖLDÜRDÜLER

Fransız Haber Ajansı AFP'ye bilgi veren Bangladeş Blogcular ve Aktivistler Ağı'nın sözcüsü, Neel'in militanlar tarafından hedef gösterilen blogcular listesinde olduğunu söyledi. Blogcuların sözcüsü İmran Sarkar, evine giren saldırganların, yanında bulunan arkadaşını kenara ittikten sonra, Neel'i pala darbeleriyle öldürdüklerini kaydetti.

Emniyet Müdür Yardımcısı Müntaşir ül İslam, 6 saldırganın Neel'in kapısını, kiralık ev aradıklarını söyleyerek çaldıklarını açıkladı ve "Daha sonra ikisi onu bir odaya çekerek öldürdüler" dedi. Yazarın eşinin de aynı evde başka bir odaya kapatıldığı da açıklandı.

BU YIL DÖRDÜNCÜ CİNAYET

Mayıs ayında da radikal İslamcı militanlardan ölüm tehditleri aldığı söylenen bir başka laik blogcu Ananta Bijoy Das, Sylhet'de palalı ve maskeli kişiler tarafından öldürülmüştü. Şubat ve Mart aylarında yine başkent Dakka'da iki laik blogcu Washiqur Rahman ve Avijit Roy öldürülmüşlerdi. Şu ana kadar bu olaylarla ilgili olarak iki kişi gözaltına alındı ama hiç kimse hakkında dava açılmış değil. Bangladeş resmen laik bir ülke, fakat muhalifler hükümeti radikal İslamcı militanların blogculara yönelen saldırılarının üzerine gitmemekle suçluyor.


Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Bangladeş Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (34)

RixelecMobil-IOS:

Oh ne ala Peygamberine sövülmesi, inandığın değerlere hakaret edilmesi demokratik hak ama senin bunu yapanları cezalandırman islami terör.hoşgörü anama dinime söven adama gülümseyip doğal hakkıdır yapabilir demek diildir...

26
12
yanıtYanıtla
gercekler:

Evet Islamic teror fikir ayri eylem ayri.

yanıt9
yanıt2
apti:

Kuş beyinli .bir insan laik diye pala ile öldürülmesi gerekir. Bu olanı haklimi kilar

yanıt9
yanıt1
Türkmen komutan Selahaddin eyyubi:

Herkes haddini bilecek. Allaha kitaba söv müminlerden anlayış bekle. Hoşgörü diyenlerin anasına sövsen kan çıkarır, allaha resulune sövünce aman hoşgörü. Ananız kadar bu dine değer vermiyorsanız hepiniz münafıksınız

9
16
yanıtYanıtla
apti:

Sevgi dini hoşgörü dini diye kendimizi avutalim. O eskidenmis. En Barbar insanlar maalesef islam dinine mensup.

13
10
yanıtYanıtla
illaki akp:

elbetteki sevgi saygı hoşgörü dini İSLAM dinidir. ALLAH kullarına akıl fikir vermiş gidin biribirinizi öldürün dememiş ama kul o kadar nankörki barış içinde mutlu mesut yaşamak varken insanoğlu adil değil adice bi yaşamı seçiyor bunu ALLAH emretmiyor kişi kendi iradesiyle yapıyor hemen herşeyi İSLAMa yüklemek ne kolay değilmi

yanıt4
yanıt5
ANGARALI:

Ulan aptimisin ne bohsan, agzin kokuyo, susta nefes alalim izicih...

yanıt2
yanıt5
arap In tersi para:

1 din ki yeryuzunun öcusu oldugu yerde huzur yok , cahillik cok

14
8
yanıtYanıtla
tarık:

din en güzel huzurlu yönetim biçimidir cahillerin ahmakların yaptığını dine vurma

yanıt8
yanıt5
ÖZLEM ÖZTÜRK:

Düşünce özürlü , beyinsiz islam düşmanı imansızlar, İslam huzurdur , İslam barıştır , İslam kurtuluştur, İslam sonsuz mutltlukların anahtarıdır. kötü olan , yanliş olan sizler gibi islamı bilmeden , araştırmadan yazan şeytan ruhlulardır.

yanıt1
yanıt5
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title