Haberler

Pazardan aldığı tilapia cinsi balığı yiyen kadının 4 uzvu kesildi

Güncelleme:

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan 40 yaşındaki bir kadın, ölümcül bir bakteri taşıyan tilapia balığını yedikten sonra fenalaştı. Aylarca yoğun bakımda tedavi gören kadının 2 kolu ve 2 bacağı kesildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kalifornia eyaletinde yaşayan 40 yaşındaki anne Laura Barajas, bakteri barındıran tilapia cinsi balığı yedikten sonra fenalaştı. Hastaneye kaldırılan kadının 2 kolu ve 2 bacağı kesildi.

PAZARDAN SATIN ALDIĞI BALIĞI YEDİKTEN SONRA FENALAŞTI

Laura'ın Barajas yakın arkadaşı Anna Messina, Laura'nın pazardan aldığı tilapia cinsi balığı satın alıp yedikten sonra fenalaştığını söyledi. Anna "6 yaşında bir oğlu olan Barajas'ın, San Jose'deki yerel bir pazardan satın aldığı balığı yedikten günler sonra fenalaştı. Neredeyse hayatını kaybediyordu. Bir solunum cihazına bağlıydı. Parmakları siyahtı, ayakları siyahtı, alt dudağı siyahtı. Tam bir sepsisi vardı ve böbrekleri yetmezlik gösteriyordu." dedi.

Bakteri barındıran tilapia cinmsi balık yiyen anne dört uzvunu kaybetti

AMPUTE EDİLDİ

40 yaşındaki Laura Barajas, korkunç enfeksiyondan dolayı aylarca hastanede kaldıktan sonra Perşembe günü amputasyon ameliyatına alındı. Talihsiz kadının 2 kolu ve 2 bacağı kesildi. Messina, Barajas'ın Vibrio Vulnificus adlı, çiğ deniz ürünlerinde ve deniz suyunda bulunan potansiyel olarak ölümcül bir bakteri ile enfekte olduğunu söylüyor.

Bakteri barındıran tilapia cinmsi balık yiyen anne dört uzvunu kaybetti

BULAŞ YOLLARINA KARŞI UYARDI

UCSF Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Natasha Spottiswoode, KRON'a şunları söyledi: "Bu bakteri ile enfekte olmanın yollarından biri, onunla kontamine olmuş bir şey yemektir ve diğer yolu da bu böceğin yaşadığı suya maruz kalan bir kesik veya dövmeye sahip olmaktır."

Bakteri barındıran tilapia cinmsi balık yiyen anne dört uzvunu kaybetti

ÖLÜMCÜL SONUÇLAR DOĞURUYOR

Spottiswoode, zayıf bağışıklık sistemine sahip olanlar için özellikle endişe verici bir enfeksiyon olduğunu belirtti. CDC'ye göre her yıl yaklaşık 150 ila 200 Vibrio Vulnificus vakası bildirilmektedir. Enfekte olanların yaklaşık beşte biri ölür.

Bakteri barındıran tilapia cinmsi balık yiyen anne dört uzvunu kaybetti

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Bakteri Sağlık Dünya Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

2 Haziran'da toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Gönül Dağı ne zaman, saat kaçta? Gönül Dağı yeni bölüm fragmanı izle! 23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü?
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title