Haberler

    Babacan'ın ofisi Çölaşan'ın iddialarını yalanladı

    Babacan’ın ofisinden euronews Türkçe’ye yapılan açıklamaya göre; Türkiye ile Libya arasında 2011 yılında geçekleşen anlaşmalar, 4749 Sayılı “Kamu Finansmanının ve Borç Yönetimin Düzenlemesi Hakkındaki Kanun”da yer alan karar, izin ve onay süreçlerine tam olarak uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

    Sözcü yazarı Emin Çölaşan'ın birkaç yıl önce "Ankara'dan Libya'ya bavullar içerisinde 300 milyon dolar para gönderildiği" yönündeki iddiaya, yeni parti kurma girişimlerinde son aşamaya gelmiş olan eski başbakan yardımcısı Ali Babacan'dan yanıt gecikmedi.

    Çölaşan yazısında, Ali Babacan'ın, bavullarla para gönderildiğinin ortaya çıkması üzerine vaktiyle açıklama yaptığını, "Biz Libya'daki yeni yönetime üç ayrı seferde 100 milyon dolar gönderme sözü verdik. Aslında paranın hepsini bir seferde istediler ama ben uçak düşer müşer diye vermedim" sözlerini de yazısına taşımıştı.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Emin Çölaşan Ali Babacan Euronews Libya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title