Haberler

Ayrımcı AB

Güncelleme:

Avrupa Birliği, Müzakere Masasında Bile Olmayan Sırbistan, Karabağ ve Makedonya'ya Vizeyi Kaldırdı.

Avrupa Birliği, müzakere masasında bile olmayan Sırbistan, Karabağ ve Makedonya’ya vizeyi kaldırdı.

Müslümanların çoğunlukta olduğu Türkiye, Bosna ve Arnavutluk’a vize uygulaması sürecek. AB’nin bu ayrımcı kararı, kendi içinde bile tepkiyle karşılandı.

AVRUPA Birliği, AB ile müzakere masasına bile oturmamış olan Sırbistan, Makedonya ve Karadağ’dan oluşan üç Batı Balkan ülkesine vize uygulamasını kaldırdı. Balkanlar’da AB ülkelerine vize uygulaması, sadece Müslümanların çoğunlukta olduğu Türkiye, Arnavutluk ve Bosna-Hersek’te uygulanmaya devam ediyor.

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ile adalet, özgürlük ve güvenlikten sorumlu üyesi Jacques Barrot, dün düzenledikleri basın toplantısıyla üç ülkeye yönelik vize uygulamasının tamamen kaldırıldığını duyurdular. Her iki AB Komisyonu Temsilcisi, Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasıyla ilgili sorulara "Yorum yok" cevabını verdi.

AB, dünden itibaren Makedonya, Sırbistan ve Karadağ’a yönelik vizeleri kaldırırken, halen vize uygulaması Müslümanların çoğunlukta olduğu üç ülkede (Türkiye, Arnavutluk ve Bosna Hersek) devam etmesi "Müslüman ayrımcılığı yapıldığı" yorumlarına yol açtı.

Avrupa Parlamentosu’nun Yeşiller Başkanı Daniel Cohn-Bendit, zamanda Sırp ve Hırvat pasaportuna sahip olduklarını, AB’nin bu kararının "Müslümanları dışlamak" amacını taşıdığını belirterek, komisyona tepki gösterdi.

4 yıldan beri AB ile müzakere süreci yaşayan Türkiye’ye, şubat ayında Avrupa Adalet Divanı’nın ’vizelerin kaldırılması gerektiği’ yönündeki kararına rağmen vizeleri kaldırmamakta ısrar eden AB’nin bu kararına sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen AP Yeşiller Başdanışmanı Ali Yurttagül ise Ankara’nın bu konuda "Miskin" bir politika uyguladığını söyledi. Hukuki kararlara rağmen Ankara’nın ’ısrarcı’ davranmadığını belirten Yurttagül, AB’nin bu kararının ’ayrımcı’ olduğunu kaydetti.

Katillere ödül

AB’nin kararını eleştiren Almanya’nın eski Posta ve Telekomünisyon Bakanı Christian Schwarz-Schilling, "AB, Srebrenica katillerini ödüllendiriyor" dedi. Bild Gazetesi’ne demeç veren eski bakan, NATO, ABD ve AB’nin hayatta kalmaları için askeri operasyon düzenlediği Bosna Hersek ve Kosova’nın teknik nedenlerle, vize muafiyeti uygulamasının dışında tutulmasının Brüksel’in siyasi bir hatası olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title