Haberler

Avrupa Birliği'nden Türkiye Hakkında Kritik Terör Açıklaması

Güncelleme:

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, terörle mücadelede Türkiye'nin de içinde bulunduğu bazı ülkelerle işbirliğini artıracaklarını açıkladı.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadelede işbirliği düzeyini artırmak için belli bazı ülkelerle projeler yapacaklarını söyledi. Mogherini, "Adını vermek gerekirse Türkiye, Mısır, Yemen, Cezayir ve Körfez ülkeleriyle gelecek haftalarda başlatacağımız belli projelere bakıyoruz" dedi.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström de "Bir çok farklı oyunda Türkiye çok merkezi bir ülke ve pozisyonunu uygun şekilde kullanırsa yapıcı rol oynayabilir. Türkiye ile müzakereler başlamalıdır" diye konuştu.

İSTİHBARAT ARTIRMA KARARI

AB dışişleri bakanlarının terörle mücadele gündemli toplantısından Türkiye ve Arap ülkeleriyle işbirliğinin ve istihbarat paylaşımını artırma kararı çıktı.

Mogherini, istihbarat paylaşımını sadece AB içinde değil, Türkiye, Körfez ve Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere Asya ve Afrika ülkeleriyle gerçekleştirme konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti.

Yüksek temsilci Mogherini, AB'nin dış delegasyonlarına güvenlik ateşeleri göndererek bu alanda işbirliğini geliştirmeye çalışacaklarını, AB içinde ve dışında olsun, Arapça konuşan halklarla iletişimi güçlendirmeye yönelik bir stratejiyi hayata geçireceklerini dile getirdi.

TERÖRÜN FİNANSMANI MASAYA YATIRILACAK

Militan teminine yardımcı olan mevcut çatışmaların ve krizlerin çözümünde ya da terör yuvaları haline gelen otorite boşluklarının ortadan kaldırılmasında birlikte çalışmaları gerektiğine işaret eden Mogherini, "Diyalog geliştirmek ve Medeniyetler İttifakı için, her türlü çatışma algısından kaçınmak için çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Mogherini, önümüzdeki günlerde AB, ABD, BM, Japonya, Kanada, İsviçre, Avustralya, Norveç ve İzlanda'dan uzmanların Brüksel'de bir araya gelerek IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin finansmanının önlenmesini görüşeceklerini bildirdi.

"TÜRKİYE YAPICI ROL OYNAYABİLİR"

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ise terörle mücadelede Türkiye'nin önemli rolü bulunduğunu belirterek "Bir çok farklı oyunda Türkiye çok merkezi bir ülke ve pozisyonunu uygun şekilde kullanırsa yapıcı rol oynayabilir. Türkiye ile müzakereler başlamalıdır" şeklinde konuştu.

Wallström, Suriye ve Irak'ta çatışmaların sona erdirilmesinin ve radikalleşmeye kaynaklık eden diğer nedenlerin ortadan kaldırılmasının terörle mücadelede kilit önem taşıdığını vurguladı.

"TERÖRÜN KÖKLERİNİ KALDIRMAK İÇİN KAPSAMLI YÜZLEŞME"

AB dışişleri bakanlarıyla terörle mücadeleyi konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, terörün köklerini ortadan kaldırmak anlamına gelen kapsamlı yüzleşmeyi gerçekleştirmenin önem taşıdığını ve bunun zaman alacağını söyledi.

Terörle mücadele, gelecek hafta Riga'da toplanacak olan AB içişleri bakanlarının da gündeminde olacak. Dışişleri ve içişleri bakanlarınca hazırlanacak öneriler, 12 Şubat'ta gerçekleştirilecek AB zirvesinde değerlendirilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Federica Mogherini Margot Wallström Avrupa Birliği Türkiye Dünya Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

500

Yorumlar (56)

yalakaciyim:

yaw 12 kisi öldü haftalardir TERÖRÜ konusuyoruz . . . bizimki 30 bin TERÖR kurbani olsaydi artik neler olurdu ALLAH bilir . . . tüm müslümanlari karantinaya alirlardi herhalde . . .

52
10
yanıtYanıtla
Engin verelmobilWeb@haberler.com:

Ben RTE desteklemezdim ama Gördüklerimden sonra RTE sonra bir RTE daha gelmesinin yanlisiyim cok güzel isler cikartmis Ben ic bu güne kadar avrupanin bir türk liderini kötüledilerini ic görmemisdim sayin RTE ilk tir demeki dogru yoldayiz

28
30
yanıtYanıtla
melihm@m.m:

Kaç para maaş aliyon rte den makarnacı.ulan sizin sayenizde terör hortladı...doğu karıştı

yanıt22
yanıt27
melihm@m.m:

Kaç para maaş aliyon rte den makarnacı.ulan sizin sayenizde terör hortladı...doğu karıştı

yanıt3
yanıt2
yalakayim:

melih . . . bana RTE 1 TL veriyor . . . makarnamada sos verdigi icin 2071 yilina kadar OYUM AKPye . . varmi diyecegin . . . beceriksiz LIDERLERINIZE kizin bizim LIDERi birakin. . istedigime OY veririm sana neeeee

yanıt17
yanıt13
Nizam-ı Alem yolcusu:

AB ülkeleri Türkiye''ye karşı Taşnak, Hınçak, ASALA ve PKK terörüne verdikleri destek için çzür dilemeden neyin işbirliğini yapacağız. İşte yalan dolan dolu 24 Nisan. . . Onlar bizi kınasın, biz onlara hizmet edelim. Yok öyle şey.

39
11
yanıtYanıtla
ayhan:

bop eş başkanı görevini fazlasıyla yaptı bu görevide yapar merak etmeyin seçimlerede az kaldı allah allah diye suriyeye bile girer . . .

27
17
yanıtYanıtla
aMedli 21:

En büyük terör sizsiniz la cekin topraklarımızdan elinizi görün bakalım kimse ölüyormu bu cografyalarda hep sizin masa başında kumar niyetine adam öldürmeleriniz yüzünden orta dogu huzur bulmuyor

39
4
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

Yahu arkadaslar bunlar dalga geciyor insanlarla kendileri yetistirip piyasaya suruyorlar ondan sonra suclu ariyorlar yazik

30
4
yanıtYanıtla
GURBETCi:

VAY BE KAFANIZA SAKSIMI DÜSTÜ NEDiR BU TELASINIZ TÜRKiYENiN KIRK YILDIR MÜCADELE ETTiGi TERÖRE HER DESTEGi VERiYORDUNUZ BESLEDiNiZ YILLARCA UCU DEGDi AZICIK DAHA SiZE TERÖRÜN FiNASMANINA GELiNCE AB ABD VE iSRAiL HEPiNiZ DESTEK VERiRSiNiZ DEVLETLERiNiZ VERMEZSE SiRKETLERiNiZ VERiR KAN VE KAOS OLMADAN YASAYAMAZSINIZ BASIMIN KÜLAHINA ANLATIN BiR COK SiLAH FiRMASI ZARARDAYDI ISIDI HORTLATTINIZKi SiLAH SATIP PARA KAZANMAK iCiN iKi YÜZLÜLER BiNLERCE ÖLEN iNSANLAR SiZiN HiCDE UMURUNUZDA DEGiL

29
3
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title