Haberler
BBC

Hollanda'da tepki çeken provokasyon hazırlığı: İftar saati camilerin önünde domuz pişirecekler

Güncelleme:

Göç ve İslam karşıtı eylemleriyle bilinen Pegida örgütü, Ramazan ayında iftar saatinde Hollanda'daki bazı camilerin önünde domuz pişirerek mangal partisi yapacağını açıkladı. Duruma tepki gösteren Müslüman örgütler ise olayı provokasyon olarak nitelendirip belediyelerden buna izin verilmemesini talep etti.

Göç ve İslam karşıtı eylemleriyle bilinen "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar Örgütü" ( Pegida ), Ramazan ayında iftar saatinde Hollanda'daki bazı camilerin önünde domuz pişirerek, mangal partisi yapacağını açıkladı.

"GÖSTERİLERE YENİDEN BAŞLIYORUZ"

Pegida Hollanda tarafından yapılan açıklamada, Covid önlemlerinin sona erdiğine işaret edilerek, "Sağlık bahanesiyle yasaklanan gösterilere yeniden başlıyoruz" denildi. Aşırı sağcı örgüt, bu amaçla Ramazan ayında, Hollanda'nın çeşitli kentlerindeki camilerin önünde iftar saatinde domuz pişirme kararı aldı.

Pegida'dan yapılan açıklamada, bütün eylemlerin akşam saat 19:00'da başlayacağı belirtilerek, "İslam faşizmine karşı birlikte keyifli bir toplantı yapmak isteyen herkesi, bir şeyler yiyip içmeye davet ediyoruz" denildi.

"Ramazan mangal (BBQ) turu" adı verilen ve 12 ayrı kentte gerçekleştirilecek eylem için ilk aşamada 5 şehirde belediyeye başvuru yapıldı. Bu şehir ve önünde eylem yapılmak istenen camiler şunlar:

  • 5 Nisan: Schiedam HDV Muradiye Camii
  • 6 Nisan: Eindhoven Al - Fourqaan Camii
  • 7 Nisan: Enschede Selimiye Camii
  • 8 Nisan: Almelo Masjid Camii
  • 9 Nisan: Nijmegen Eyüb Sultan Camii

MÜSLÜMAN ÖRGÜTLER HAREKETE GEÇİYOR

Hollanda'daki Müslüman örgütleri ise belediyelerden, aşırı sağcı örgütün eylemine izin verilmemesini istiyor. Örgütler, Pegida'nın eylemini "provokasyon" olarak değerlendirerek, tepki gösteriyor.

Türkiye kökenli kuruluşların çatı örgütü olan Hollanda Türkleri İçin Danışma Kurulu (IOT), Pegida'nın "Müslümanları küçük düşürücü, aşağılayıcı eylemler düzenleyerek, olay çıkmasını sağlamak ve bu yolla kamuoyunun dikkatini çekmek istediğini" bildirdi. IOT Başkanı Zeki Baran, etkinliğin yapılacağı kentlerin belediye başkanlarından Müslümanların Ramazan ayında rahatsız edilmeden ibadet etmelerinin sağlanmasını isteyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği yetkililerinin de, cami yönetimleri ve cemaate, aşırı sağcı örgütün provokasyonuna gelmemeleri ve şiddet olaylarına izin vermemeleri çağrısında bulunduğu öğrenildi.

Eindhoven Belediye Başkanı John Jorritsma, 2019 yılında Pegida'nın aynı içerikteki eylemini yasaklamıştı. Pegida yöneticileri, Mart ayı başında bölge idare mahkemesine başvurarak, yasak kararının geri çekilmesini istedi.

Pegida Hollanda lideri Edwin Wagensveld, ülkenin hiçbir yerinde Belediye Başkanı Jorritsma kadar kendilerine direnen yönetici bulunmadığını söyledi.

BBC

Hollanda Pegida Dünya Haberler

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bakmadan Geçme

Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! CANLI maç izle! (POLONYA-TÜRKİYE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Haziran günün maçları nereden izlenir? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 10 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL? 11 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Haziran burç yorumları nedir? KULAK ÇINLAMASI NEDEN OLUR? Kulak çınlaması nasıl geçer? BUKET ÖZGÜNLÜ BOYACI NEDEN TUTUKLANDI? Şanlıurfa'dan Ankara'ya kuduz köpek getirme olayı ne? Buket Özgünlü Boyacı kimdir? 35 hasta köpeği Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? SON DAKİKA: 10 Haziran en son nerede deprem oldu? Son depremler kaç şiddetinde oldu? MERT DEMİR AMELİYAT MI OLDU? Mert Demir neden ameliyat oldu, son durumu ne? Hava durumu sıcaklığı kaç derece? 10 Haziran (bugün) yüzde kaç nem var? İl il hava durumu sıcaklıkları!
Avrupa Parlamentosu seçimleri kıtayı sarstı! Türk partisi, Rodop ve İskeçe'de birinci çıktı

Avrupa Parlamentosu seçimleri kıtayı sarstı! Türk partisi, Rodop ve İskeçe'de birinci çıktı

500

Yorumlar (21)

AynenDevam:

Begenmiyorsaniz, kendinizi rahat hissettiginiz SuudiArabistan veya Iran'a goc edebilirsiniz, sizi zoela tutmuyorlardir bence

32
37
yanıtYanıtla
Davud :

Umarım siz şuan Türkiye’de veya müslüman ülkede bulunmuyorsunuzdur lakin sizde acilen terk etmelisiniz!!!! Özendiriniz Avrupa’ya tabi onlar seni kabul ederlerse...

yanıt5
yanıt7
Hakan Arslanoglu:

Aynen Devam; İftar saati cami önünde pişirileceklerin arasından çıkıp yorum yapmışsın..

yanıt1
yanıt6
AynenDevam:

Cok sukur ben Avrupa'da yasiyorum benim icin problem yok Davud kardes, ben problem yasayan insanlara oneride bulunuyorum

yanıt5
yanıt1
Murat Ecer:

Bunlar müslümanlara değil ALLAH(C.C) karşı savaş açıyorlar ALLAH onlara ne yapacağını bilir. Azgın kafirler

33
18
yanıtYanıtla
Erdal Alaçam:

Yesinler cami icersi olmasın yeter şaraplarını da icsinler sınav dünyası müslüman için artı bir sevap

yanıt12
yanıt5
Hakan:

Yalnız dikkat ettiniz mi ? Müslüman türkler hep AB ve Amerika'ya gidiyor, hiç müslüman ülkere giden yok. Neden ?

36
8
yanıtYanıtla
TT:

Hristiyan Afrikalıların veya Budist Hintlilerinde gittiği ülkeler aynı ekonomik nedenlerle AB ve Amerika. Bence sen kendine bi sor neden bu kadar dar görüşlüyüm diye...

yanıt3
yanıt9
slim shady:

Kapitalizm ve emperyalizmin yarattığı gelişmiş toplumlara gitmeye mecburlar. Çünkü gelişmiş sanayi orada. Yıllarca aşağıladıkları ve sömürdükleri ülkeler tabi ki geri kaldı. Zihniyetini anlıyorum fakat İslam 'la ilgisi yok!

yanıt6
yanıt4
Davud :

İslam ve adalet olmadığı için. Tani kötünün iyisi şu an Avrupa

yanıt3
yanıt2
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title