Haberler

Arjantin'de Orman Yangınları Yerleşim Bölgelerine Ulaştı, 600 Kişi Tahliye Edildi

Güncelleme:

Arjantin'in Cordoba eyaletinde başlayan orman yangınları Villa Carlos Paz kentinde yerleşim bölgelerine sıçradı. En az 600 kişi tahliye edildi. Yangına müdahale için 960 itfaiyeci, 8 yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter görevlendirildi. Yangın nedeniyle çevredeki insanlar yoğun duman nedeniyle zorluk yaşarken, birçok hayvan telef oldu. Yangının kundaklama şüphesiyle ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Arjantin'in Cordoba eyaletinde başlayan orman yangınları yerleşim bölgelerine ulaştı, en az 600 kişi tahliye edildi.

Arjantin'de sıcak hava dalgasının etkili olduğu Cordoba eyaletinde orman yangını çıktı. Villa Carlos Paz kentinde yerleşim bölgelerine sıçrayan ve hızla yayılan alevler nedeniyle halk panikle şehri terk etmeye başladı. Bazı evleri alevlerin sardığı yangında en az 600 kişi tahliye edildi. Eyalet yönetimi tarafından yapılan açıklamada, 960 itfaiyeci ile 8 yangın söndürme uçağı ve 2 helikopterin yangına müdahale ettiği belirtildi. Çevredekilerin yoğun duman nedeniyle nefes alma zorluğu yaşadığı, çok sayıda hayvanın ise yangında telef olduğu öğrenildi.

Şehre ilerleyen yangın nedeniyle gökyüzüne dumanlar yükselirken, bir kişinin kundaklama şüphesiyle polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Yerel basında yapılan açıklamaya göre gözaltına alınan 27 yaşındaki şahıs ifadesinde kamp ateşi yaktığını ancak alevlerin bir anda kontrolden çıktığını söyledi.

İtfaiye tarafından yapılan açıklamada, bölgede 37 dereceye ulaşan hava sıcaklıkları, düşük nem ve etkili olan kuvvetli rüzgarların, alevlerin kontrol altına alınmasını zorlaştırdığı belirtildi. - CORDOBA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Helikopter Arjantin Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title