Haberler

Ariel Şaron Devlet Töreniyle Uğurlandı

8 yıl kaldığı komanın ardından hayatını kaybeden İsrail eski başbakanı Ariel Şaron için Parlamento Binası önünde devlet töreni düzenlendi.

Törene aralarında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile İngiltere Eski Başbakanı ve Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi olan Tony Blair’ın da bulunduğu birçok üst düzey bürokrat ve devlet yetkilisi katıldı. Anma töreninde açıklama yapan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Şaron’un uzun yıllardan beri dostu olduğunu belirterek, “Şaron bu toprakları bir aslan gibi savundu. O bir askeri efsaneydi ve sayesinde İsrail güvenli günlere yüzünü döndü” dedi. Törende konuşma yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ise “O benimle ben de onunla anlaşamazdık fakat o büyük bir savaşçıydı” şeklinde konuştu.

Şaron’un boyun eğmez bir kişi olduğunu ve buldozer lakabını kazandığını belirten ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ise, “Bütün tarihi, gerçek liderler gibi onu koruyan ‘kuzey yıldızına’ sahipti. O kuzey yıldızı benim gözümde hiçbir zaman sapmamıştır. Onun kuzey yıldızı İsrail ve Yahudi halkının yaşadığı bölgede mücadelesini sürdürüyor” dedi. Şaron’un Gazze’de yürütülen çekilme politikasını da öven Biden, “O politik cesareti ile katılsanız da katılmasanız da 10 bin İsrailliyi İsrail’i güçlendirmek için Gazze’deki evlerinde var olmalarını sağladı” dedi.

Eski İngiltere Başbakanı ve Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi olan Tony Blair ise Şaron’un alışılmışın dışında, cesur ve boyun eğmeyen bir kişiliğe sahip olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda Şaron’un sıcak kalpli, esprili, sevimli ve tutkulu olduğunu da dile getiren Blair Şaron’u, “Bu toprakların devi” olarak adlandırarak, İsrail tarihinde gururla yer alacağını ifade etti.

Tören sonrası Şaron’un bedeni İsrail’in Güney’inde bulunan Knesset’teki çiftliğine götürüldü. 2006 yılında geçirdiği beyin kanaması sonrası komaya giren Şaron 8 yıl boyunca kontrolde tutulmuştu. Tedavi gördüğü Tel Haşemor Hastanesi Şeba Tıp Merkezi'nde yatan Şaron 2 gün önce ise hayatını kaybetti.

TEL AVİV

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ariel Şaron Tony Blair Joe Biden İsrail Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title