Haberler

Antalya'da yapılacak Ukrayna zirvesinin perde arkası! Putin, Erdoğan'ın ricasını kırmamış

Güncelleme:

Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanları, perşembe günü Antalya'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde bir araya gelecek. Türkiye'nin gözlemciliğinde Rusya ve Ukrayna arasında yapılacak görüşme teklifinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin'in telefon görüşmesinde gündeme geldiği ve bu ricanın Putin tarafından kabul edildiği öğrenildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde 13. güne girilirken, bir yandan da iki ülke heyetleri diplomatik temaslarını sürdürüyor. Dün akşam taraflar 3. kez müzakere masasına oturdu. Sivillerin tahliyesi için barış koridoru oluşturulması kararı alındı, Ukrayna'nın 5 kentinde geçici ateşkes ilan edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI ANTALYA'DA BİR ARAYA GELECEK

Öte yandan ülkeler arasında arabuluculuk yapan Türkiye, barış umudu doğuran en önemli adımı attı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının da katılımıyla 10 Mart Perşembe günü Antalya'da üçlü bir zirve gerçekleştireceklerini duyurdu.

ERDOĞAN'IN TEKLİFİNİ PUTIN KABUL ETTİ

Akşam'dan Melik Yiğitel'in haberine göre üçlü zirve konusu, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinde netleşti. Görüşmede Erdoğan'ın, "İki ülkenin dışişleri bakanlarının buluşmasına ev sahipliği yapalım" önerisi ve ısrarı üzerine Putin de olumlu yaklaşım sergiledi. Rus lider daha sonra Lavrov'a "görüşün" talimatı verdi.

GENİŞ KAPSAMLI ELE ALINACAK

Zirve tek bir konuya indirgenmeyecek; Rusya-Ukrayna arasındaki tüm sorunlar ele alınacak. Buna Kırım, Donbass ve özellikle Putin'in eleştirdiği Ukrayna'nın NATO'ya girerek Rusya için tehlike oluşturacağı iddiası da dahil. Ankara zirve için "ikili de görüşebilirsiniz" seçeneğini sundu. Ancak iki taraf da Türkiye'nin gözlemci olarak masada olmasını istedi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Vladimir Zelenskiy Mevlüt Çavuşoğlu Ukrayna Türkiye Rusya Haberler

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan 'Yıkım olur' yanıtı geldi

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan "Yıkım olur" yanıtı geldi

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

500

Yorumlar (2)

Yakup KESKİN:

onlar iki DOST! Kırmazlar birbirlerini

10
13
yanıtYanıtla
vahdettin:

Bir türk gazetecinin sanki savaş bölgesinden haber okuyor gibi heyecanlanması ve cumhur başkanının adını okuyamaması ne kadar kötü

3
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title