Haberler

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, alışveriş yaptığı sırada korumalarının yanında cüzdanını çaldırdı

Güncelleme:

Geçtiğimiz yılın aralık ayında emekliye ayrılan eski Almanya Başbakanı Angela Merkel markette alışveriş yaparken cüzdanını çaldırdı. Yanında korumaları da bulunan Angela Merkel, cüzdanının çalındığını anlayınca karakola giderek başından geçenleri anlattı.

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Berlin'de süpermarkette alışveriş arabasına takılı çantasında bulunan cüzdanı çalındı. Merkel, Friedrich Caddesi'ndeki 53 numaralı karakola giderek şikayetçi oldu.

YANINDA KORUMALARI VARDI

Bild gazetesinde yer alan habere göre, Hırsızlığın yaşandığı sırada Merkel'in yanında korumaları da bulunuyordu. Berlin polisinden yapılan açıklamada, 67 yaşında bir kadının cüzdanının çalındığı doğrulandı ancak kişiye ilişkin bilgi verilmedi.

ANGELA MERKEL ALMANYA'NIN 16 YILINI BELİRLEMİŞTİ

Angela Merkel, 26 Eylül'de yapılan genel seçimlerden galip çıkan Sosyal Demokrat Partinin (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile kuracağı yeni hükümette Başbakanlık yapacak Olaf Scholz'a görevini devretmişti. Ülkede, 2005'te başbakan seçilen Merkel, Almanya tarihinde 16 yıl 16 gün veya 5 bin 860 gün ile Helmut Kohl'dan sonra en uzun süre Başbakanlık yapan ikinci kişi olarak kayıtlara geçmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Angela Merkel alışveriş Almanya Berlin Haberler

500

Yorumlar (6)

bekir yapici:

farkindaysaniz devletin verdigi bir makam araci degil özel bir arac ve herseyini merkel karsiliyor biri söför iki korumasi var oda sadece disari ciktiginda ve mesai saati icinde hala icinde hizmetcisi ahcisi olmayan eski dogu almanyadan sahip oldugu dairede yasiyor ve alis verisini yakinindaki marketten kendi yapiyor elektrik su gaz parasi ödüyor anlayan anlamistir.

83
19
yanıtYanıtla
Adem Oguz:

Ve aylık net 15.000€ emekli maaşı alıyor, yaklaşık 225.000tl. Anlayan anlamıştır.

yanıt9
yanıt11
Askim Benimm:

Türkiyedekiler bunu anlamaz. Benimde halen anlamadigim sey 1500 oda ne icin gerekli ve o odalarda ne yapiliyor??

yanıt3
yanıt3
sadece kadir:

ne güzel şatafat yok, gösteriş yok, ego yok, devletin diye herşeyin en en fazlası yok.. bizde valla şatafattan gösterişten geçilmiyor.. o kadar boşa harcanan paralar var ki.

19
7
yanıtYanıtla
Askim Benimm:

Sen hangi kafayla Euroyu TLle karsiliyorsun. Burda normal 8 Saat calisan biri 2 bin Euro aliyor.15 bin almis cok degil. Siz önce Türkiyedekiler ne almis , nerelerde Israf yapiyorlar onu düsünün. Kadin senelerdir carsinin ortasinda mütavazi bir evde yasadi. 1500 odaya ihtiyaci olmadi ve 50 makam arabasinlada dolasmadi.

6
4
yanıtYanıtla
Gülcan Cürgül:

Evet Almanya da 8 saat çalışan 2.500€ alıyor ama bin euro dan aşağı ev yok, harici harcamalarda tek tek yazmaya gerek yok bilirsin eminim!Madem karşılaştırma yapıyorsun herbir detayı ayrıntısıyla yazki yanlış bilgilendirme insanları!

yanıt5
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title