Haberler

    Almanya, Türkiye'deki Darbe Girişimini Şimdi Daha İyi Anlıyor'

    ALMANYA Federal Meclisi'nin, Osmanlı devletinde yaşanan 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanıdığı 2 Haziran günü, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'da ilk uçakla Ankara'ya dönmüştü.

    ALMANYA Federal Meclisi'nin, Osmanlı devletinde yaşanan 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanıdığı 2 Haziran günü, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'da ilk uçakla Ankara'ya dönmüştü. Büyükelçi tam dört ay, dört gün sonra görevinin başına döndü. Böylece Türkiye'nin, Federal Meclis kararı sonrası Almanya ile dört aydır maslahatgüzar seviyesinde sürdürdüğü diplomatik ilişkilerini yeniden büyükelçi seviyesine çekti. Karslıoğlu, daha önce açıklanan büyükelçiler kararnamesiyle merkeze alındığından Berlin'de kısa bir süre görev yapacak. Yeni Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ın görevlendirme kararnamesi çıkana kadar Karslıoğlu Berlin'de kalacak.

    29 EKİM'İ KUTLAYACAĞIZ

    Berlin'e dönen Büyükelçi Karslıoğlu ve eşi Gamze Karslıoğlu'nu Tegel Havaalanı'nda Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer, Berlin Başkonsolosu Başar Şen ve eşi Brigit Şen karşıladı. Karslıoğlu kendisini çiçekle karşılayan Gezer ve Şen'e sarılarak selamlaştı. Karslıoğlu, "Ankara dört ay önce beni çağırdı. Şimdi yeniden görevimin başındayım. Sanırım 40-45 gün kaldıktan sonra görevimi devredeceğim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Berlin'de kutlayacağız" dedi. Türkiye-Almanya ilişkileriyle ilgili ise Büyükelçi Karslıoğlu şu değerlendirmeyi yaptı:

    "Alman milletvekilleri Ankara'yı ve İncirlik'i ziyaret ettiler. Meclisi gezdiler. Bombalanan yerleri gördüler. Kendi gözleriyle Türkiye'de yaşananları gördüler. Almanya Türkiye'deki darbe girişimini şimdi daha iyi anlıyor. Mülteci krizini kendileri de yaşadı. Türkiye'nin önemini de anladılar. Türkiye ile Almanya ilişkileri reel politikalar ve dünya gerçeği üzerine kurulu. İtham etmekle değil, anlayarak ve görerek ilişkiler yürümeli."

    GAZİLİK ÜNVANI VERİLDİ

    Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında darbecilere karşı koymak için halkla beraber sokağa çıkmıştı. Bu sırada uçaklarda açılan ateş sonucu yaralanmıştı. Kalçasından yaralanan ve hastanede tedavi olan Karslıoğlu resmen gazilik unvanı aldı. Karslıoğlu'na gazilik unvanı resmi yazı ve belgeyle verildi. Karslıoğlu, "Buraya gelmeden önce İçişleri Bakanlığı gazilik belgesini bana teslim etti. Resmen gazi oldum. Biz halkımızla birlikte demokrasi için darbeye karşı durduk. Unvanlar önemli değil tabi. Önemli olan ülkenin selameti" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Hüseyin Avni Karslıoğlu Almanya Türkiye Berlin Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title