Haberler

Son dakika: Almanya Federal Meclisi'ndeki oylamada Olaf Scholz, ilk turda başbakan seçildi

Güncelleme:

Son dakika: Almanya'da 16 yıldan bu yana başbakanlık görevini yürüten Merkel, geçtiğimiz günlerde koltuğundan ayrılmıştı. Merkel'in yerine gelmesine kesin gözüyle bakılan Maliye Bakanı Olaf Scholz, Meclis'te yapılan ilk oylamada başbakanlığa seçildi. Merakla beklenen devir teslim töreni de bugün gerçekleştirildi.

Almanya'nın 16 yılını belirleyen Başbakan Angela Merkel'in dönemi resmen sona erdi. 26 Eylül'de yapılan genel seçimlerden galip çıkan Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile kuracağı yeni hükümette Başbakanlık yapacak Olaf Scholz görevini bugün Merkel'den devralacaktı.

DEVİR TESLİM YAPILDI

Almanya Federal Meclisi'ndeki oylamada Sosyal Demokrat Parti Milletvekili ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, ilk turda başbakan seçildi. Scholz'un resmen göreve gelmesinin ardından Merkel de başbakanlığı halefine devretti.

Son dakika: Almanya Federal Meclisi'ndeki oylamada Olaf Scholz, ilk turda başbakan seçildiAlmanya'nın yeni Başbakanı Olaf Scholz

EN UZUN BAŞBAKANLIK YAPAN İKİNCİ KİŞİ

Ülkede, 2005'te başbakan seçilen Merkel, Almanya tarihinde 16 yıl 16 gün veya 5 bin 860 gün ile Helmut Kohl'dan sonra en uzun süre Başbakanlık yapan ikinci kişi oldu. Almanya ve Avrupa siyasetinin 16 yılına damgasını vuran Merkel, 1954'te Hamburg'da papaz bir baba ve öğretmen bir annenin kızı olarak dünyaya geldi.

İşte devir teslimden ilk fotoğraflar:

Almanya Federal Meclisi'ndeki oylamada Olaf Scholz, ilk turda başbakan seçildi

Almanya Federal Meclisi'ndeki oylamada Olaf Scholz, ilk turda başbakan seçildi

Almanya Federal Meclisi'ndeki oylamada Olaf Scholz, ilk turda başbakan seçildi

Kaynak: AA / Dünya

Togo Cumhuriyeti Angela Merkel Almanya Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (9)

bekir yapici:

ben 67 yasindayim ve 50 yili askin bir süredir almanyada yasiyorum burdaki secimler ile bizim ülkemiz arasinda tahmin edemeyecegimiz kadar büyük bir fark vardir burada hosgörü edep ahlak uslup farki var iftira kavga hakaret küfür halki düsmanlistirma bölme yok aslinda parti sözcüleri baskanlari tv kanallarinda medenice tartismasalar programlarini aciklamasalar halk adeta bir secim oldugunu bile anlamaz secim zamani ikdidar devlet imkanlarindan parasindan faydalanamaz secimi kaybedende gider.

99
9
yanıtYanıtla
ALİCAN:

Türkiyede kavga, gürültü ve yolsuzluların en önemli nedeni Almanyada halk milletvekill seçerken bizler lidervekili seçmemiz..Özetle demokrasimiz İkinci el yani hamile.

yanıt0
yanıt0
kartal göz:

Kadın çantasını kendi alıp çıkmış bizde olsa Havada taşırlar yalakalikta sinir tanımazlar .... Fotoğraf herşeyi anlatıyor laf kalabalığı yapanla çalışan insan farkı...

95
11
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

Ülkede sistem var. Mevcuttaki mevcut çarkın dönmesi için ya da bir üste taşımak için çabalıyor. Yeni gelende mevcut sistemin yürümesine öncülük edecek. Bizde her gelen hısım akraba sokmaktan başka bir şey yaptıkları yok. Bizde sistem? Sitem mi var ?

89
5
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Biz de ne sistyemi olacak ki? İsviçre Anayasası, İtalyan cezza hukuku alman bilmem ne kanunları ile derne çatma gecekondu sistemi kurulmuş biz de Cumhuriyet ile yönetiliyoruz sanıyoruz. derne çatma bir sistem. binlerce yılloık tarihne onlarca Devlet tecrübesine rağmen git 5 milyon üğfusa sahip Haçlı İsviçre nin kanunlarını üzerine devlet inşaa et..

yanıt30
yanıt34
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Eğrioturdoğrukonuş:Sen birde yazabilsen kimbilir bize neler anlatacaksın

yanıt2
yanıt1
bekir yapici:

EGRIOTURDOGRUKONUS sen cumhuriyet gelmeden önce ülkemizdeki kanun ve adalet sistemini biliyormusun adalet cebindeki akceye göre uygulanir kararida mahkemeler degil kadilar verirdi Atatürk ve arkadaslarinin kurdugu bu cumhuriyeti sonradan gelenler ilerletmedi gelistirmedi sahsi cikarlar ve fikirleri ugruna yaz boz tahtasina cevirdiler bunun en son örnegide bu günki yönetimdir kendinize gelin osmanlida bizim ama bu vatanin milletin sömürge olmasini önliyenlere hakaret edenler soyunu arastirmali

36
18
yanıtYanıtla
OMER:

Ben yıllardır sunu anlayamadım. Buradaki sartlari beyenmeyip Almanya, fransada, Avusturya gidip ordan buraya istedikleri atıp tutarlar.Buraya gelirler Alman değil ama . (Alman) lasirlar yada Fransız olup gelip kurturu eleştirirler yönetimi eleştirirler yok biz orda oyleyiz yok bizim oralarda böyle seyler yok.. Ya Gelmeyonde yorum da yapmayın..Durumum belki iyi değil ama gayet te güzel yaşıyorum catir catir.. Eşim dostum arkadaşım ülkem dogam denizim... Ohhh... Kalın orda gelmeyin

9
6
yanıtYanıtla
Orhan Erol:

devlet buyuklerımız neyse bızde oyuz. bızde sucluyoz 20 yıldır secımı kaybedıyor halen o koltukta oturanlar var hala o partıye oy veren var hdp mhp chp y verılmemesı lazım ALLAH askına mhp ne yarıyor ne yapıyor kukladır bunlar hersecımı kaybedıklerınde koltuklarını kaybetselerdı akp boyle yonetemezlerdı fazla hata yapmazlardı ama muhalefet yok turkıyede dıngunun ahırı gıbı turkıye mafya seklınde yonetılıyor daıma 95 yıldır

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title