Haberler

Putin'in intikam saldırıları sonrası ABD'den Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık askeri yardım daha

Güncelleme:

Ukrayna'nın Kırım Köprüsü ile Yarımadası'na füze ve İHA saldırılarının ardından intikam mesajları veren Rusya, Herson bölgesine 1'i bebek toplam 7 kişinin can verdiği bombardıman gerçekleştirdi. Gelişmelerin ardından ABD, Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık ek askeri yardım yapacağını duyurdu. Rusya'nın Ukraynalı sivilleri öldürdüğüne ve sivil altyapıyı hedef aldığına dikkat çeken ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Aynı zamanda açlığı silah olarak kullanıyorlar. Sivil limanları tahrip ediyorlar" dedi.

ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımlarına bir yenisi daha eklendi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık ek askeri yardımda bulunacağını açıkladı.

İNTİKAM SAVAŞI

Ukrayna'nın Kırım Köprüsü'ne 2 defa S-200 füzesiyle, Kırım Yarımadası'na ise 20 İHA ile saldırı girişiminde bulunması sonrası Rusya'dan bu eylemlerin cevapsız kalmayacağına yönelik açıklamalar gelmişti. Putin'in intikam mesajlarının ardından Ukrayna'ya bombardımanlar başladı. Ukrayna'nın Herson bölgesine düzenlediği bombardımanda 1'i bebek toplam 7 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

200 MİLYON DOLARLIK EK YARDIM YAPACAKLAR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün, topraklarını savunan ve halkını koruyan Ukrayna'ya yardım etmek için bir sonraki güvenlik yardımı paketini duyuruyoruz" ifadelerini kullanarak, ABD'nin Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık ek askeri yardım yapacağını açıkladı. Bliken, yardım paketinin hava savunma mühimmatı, topçu mermileri ve mayın temizleme ekipmanlarını içerdiğini aktardı.

"AÇLIĞI SİLAH OLARAK KULLANIYORLAR"

Rusya'nın Ukraynalı sivilleri öldürdüğüne ve sivil altyapıyı hedef aldığına dikkat çeken Blinken, "Aynı zamanda açlığı silah olarak kullanıyor. Ukrayna'nın sivil limanlarını ve tahıl altyapısını yok ederek küresel gıda güvensizliğine katkıda bulunuyor. Rusya bu savaşı başlattı ve kuvvetlerini Ukrayna'dan çekerek her an sona erdirebilir. Bunu yapana kadar ABD ve müttefikleri ne kadar sürerse sürsün Ukrayna'ya yardımlarına devam edecekler" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ukrayna Herson Bebek Rusya Kırım Dünya Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title