Haberler

ABD'nin Suikast Ordusu JSOC, Musul'da

Güncelleme:

ABD Savunma Bakanı Carter, Beyaz Saray'dan emir alan 'gizli suikast' ordusu JSOC'u Musul'da görevlendirdiklerini itiraf etti.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD'nin suikast ordusu olarak bilinen JSOC'un (Ortak Özel Operasyon Komutanlığı) Musul operasyonunda aktif rol aldığını itiraf etti. ABD'nin kurduğu IŞİD karşıtı koalisyonun 13 üyesiyle Paris'te yaptığı toplantının ardından gazetecilere konuşan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, JSOC'un savaş alanında görevlendirildiğini itiraf ederek "Biz operasyonlarda Ortak Özel Operasyon Komutanlığı'nı (The Joint Special Operations Command) da görevlendirdik" dedi.

RAKKA OPERASYONUNDA DA KİLİT ROL OYNAYACAKLAR

İnfaz timlerinin Rakka operasyonunda da kilit rol üstleneceği bildiriliyor. 11 Eylül saldırılarından bu yana suikast, infaz, gizli işkence ve adam kaçırma gibi operasyonlar yürüten Özel birlik JSOC'un, uzun bir süredir Irak ve Suriye'deki bazı yerel güçlere askeri eğitim verdiği de belirtiliyor.

ÖZEL BİRLİK, CIA'İ GÖLGEDE BIRAKTI! BİNLERCE KİŞİYİ İNFAZ ETİLLER

11 Eylül sonrası talimatları doğrudan Beyaz Saray'dan alan ABD'nin gizli suikast ordusu Özel birlik JSOC, suikast, infaz, gizli işkence ve adam kaçırma gibi operasyonlarda CIA'i geride bırakmıştı. Son 10 yılda asker sayısı 25 bine çıkan JSOC, binlerce kişiyi infaz etti.

AFGANİSTAN'DA 550 HEDEFİ VURUP, BİN KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER

Timler gizli merkezlerde insanlara işkence etmek, aç bırakmak ya da aranan kişileri teslim olmaya zorlamak için eş ve çocuklarını kaçırmak gibi taktiklere başvuruyordu. JSOC sadece Afganistan'da 2008'de 550 hedefi vurup bin kişiyi öldürdü. 2009'da 464 operasyonla 500 kişi öldürüldü. Irak'ta 2005'te ayda 300 civarında baskın düzenlenmişti. JSOC'tan bir yetkili "Karanlık bir meseleyiz. Evreni idare eden bir gücüz ama görünemeyiz. CIA'in yaptığımız şeyleri yapmaya gücü ve yetkisi yok" ifadelerini kullanmıştı.

ÖLÜM EMRİ BEYAZ SARAY'DAN

JSOC, eski Başkan George W. Bush ve halefi Barack Obama'nın emriyle Irak ve Afganistan'ın yanı sıra ABD'nin resmen savaşta olmadığı Yemen, Suriye, Pakistan, Somali, Filipinler ve Nijerya gibi ülkelerde operasyonlar yürüttü.

Beyaz Saray JSOC'a nadiren kara listedeki kişileri yakalamayıp doğrudan öldürme yani suikast yetkisi veriyor. JSOC ölüm listesini CIA'den bağımsız hazırlamıştı. Üniforma giymeyen timler 'Kuzey Virginia Gizli Ordusu', 'Yeşil Görev Gücü', 'Görev Gücü 11', 'Görev Gücü 121' gibi takma isimler alıyor. Bu arada JSOC'un ilk görevi 1980'de Tahran'da ABD elçiliğindeki rehineleri kurtarma amacıyla düzenlenen 'Şahin Pençesi Operasyonu'ydu. Operasyon, ekibi taşıyan helikopterin çöle düşüp sekiz kişilik ekibin ölmesiyle fiyaskoyla sonuçlanmıştı. (Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ashton Carter Beyaz Saray Rakka Musul Dünya Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı?
Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title