Haberler

ABD merkezli dergiden "Türkiye Batı'nın dostu değil" başlıklı skandal analiz

Güncelleme:

Amerika merkezli Washington Examiner dergisi, Türkiye'nin dış politika hamlelerini eleştiren bir makale yayınladı. 'Türkiye Batı'nın Dostu Değil' başlıklı makalede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail'i kınaması ve Hamas'a destek vermesi nedeniyle artık Batı'nın desteğine layık olmadığı ifade edildi.

ABD'de haftalık olarak yayınlanan Washington Examiner dergisi, Türkiye'nin uluslararası arenada izlediği politikaları hedef alan bir makale yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'i kınamasına ve Hamas'a destek vermesine tepki gösterilen makalede, " Türkiye'nin çevresindeki diğer dostlara yönelik açık düşmanlığı nedeniyle artık Batı'nın desteğine layık olmadığıson yıllarda defalarca kanıtlamıştır." sözleri yer aldı. Ayrıca, Türkiye'nin Yahudiler dışında Ermenistan ile de sık sık karşı karşıya geldiği ve Rusya ile olan ilişkilerinden rahatsız olunduğu ifade edildi.

ERDOĞAN'IN İSRAİL'İ KINAMASI 'ENDİŞE VERİCİ' OLARAK TANIMLANDI

Parker Miller'ın kaleme aldığı yazıda, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsrail'i kınadı ve Hamas'a destek sözü verdi . Türkiye NATO üyesi olduğundan ve Batılı davaların güya müttefiki olduğundan bu durum endişe verici." ifadeleri kullanıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in katliamlarından sorumlu tuttuğu Netanyahu'ya 'Nazi, ve Hitler' gibi benzetmeler yapması da eleştirildi.

ABD merkezli dergiden 'Türkiye Batı'nın Dostu Değil' başlıklı skandal analiz

FİLİSTİNLİLERİ 'TERÖRİST' İLAN ETTİ

Skandal makalede, hayatını kaybeden İsraillilerden bahsedilirken, Filistinlilerin kendini savunması 'terör saldırısı' olarak tanımlandı. Miller, "Geçen yıl İsrail'in güneyinde 1.200'den fazla masumun hayatına vahşice son veren Filistinlilerin terör saldırısından bu yana, dünya çapındaki Müslüman gruplar Yahudilere ve onların destekçilerine karşı son derece asi ve düşmanca davranmaya başladı. Türkiye'nin durumu farklı değil. Cumartesi günü Erdoğan şunları söyledi : "Hiç kimse bize Hamas'ı terör örgütü olarak nitelendiremez. Türkiye, Hamas liderleriyle açıkça konuşan ve onları kararlılıkla destekleyen bir ülkedir." dedi.

ABD merkezli dergiden 'Türkiye Batı'nın Dostu Değil' başlıklı skandal analiz

"ERMENİSTAN YENİDEN ŞİDDETLİ BİR İŞGALE UĞRAYACAK"

Makalede, Türkiye'nin Yahudiler dışında Ermenistan ile de sık sık karşı karşıya geldiği yazıldı 'Batı, Ermenistan'ın Azerbaycan petrolünü satın alabilmek için yaptığı çaresiz çağrıları büyük ölçüde görmezden geldi. Bu nedenle ya Ermenistan yeniden şiddetli bir işgale maruz kalacak ya da Batı'nın ihmali nedeniyle İran'dan destek isteyip Batı'ya düşman olacak' ifadelerini kullandı.

"PUTİN TÜRKİYE'Yİ DOST ÜLKE GÖRÜYOR"

Türkiye'nin NATO müttefiklerine karşı bile şiddet ve tehdit savurduğunu öne süren Miller, Ankara'nın Rusya ile olan ilişkilerinden de rahatsız oldu. NATO'nun Ukrayna üzerinden Rusya ile 'Velaket savaşı' verdiğini itiraf eden Miller, Türkiye'nin Rusya'ya yaptırım uygulamadığını, Rus petrolünü satın aldığını belirtti ve Putin'in de Türkiye'yi dost bir ülke olarak gördüğünü kaleme aldı.

ABD merkezli dergiden 'Türkiye Batı'nın Dostu Değil' başlıklı skandal analiz

ABD KAYNAKLARININ TÜRKİYE İÇİN HARCANMASINDAN RAHATSIZ

Miller, ABD'nin İsveç'in NATO'ya kabulü için Türkiye'ye 40 savaş uçağı satışına izin verdiğini öne sürerek ABD kaynaklarının Türkiye için harcanmasından rahatsız olduğunu da ifade etti. Washington'un Ankara'yı hala bir müttefik olarak gördüğünü ve Türkiye'den vazgeçmediğini belirten Miller, Türkiye'nin batılı ülkeler için bir tehdit olduğunu iddia etti ve yakın gelecekte Ankara'nın siyasi ve sahadaki savaşlarda batının karşısına çıkacağını öne sürdü.

Haberler.com / Eymen Dursun - Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Washington Türkiye İsrail Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (29)

haksız mıyım:

içimizdeki mankurtlar keşke batılılar kadar gerçeği görebilse.

102
71
yanıtYanıtla
ölümlü insan:

Ne olacak en fazla rahatsızız deriz sonra İsrail ile ticarete devam ederiz hemde öyle böyle ticaret değil

yanıt116
yanıt46
mahalle sakini:

ölümlü insan o ticaret sen israil mallarını alıyorsun diye yapılıyor kimse almasa yapılmaz suç işleyip başkalarının üzerine atma yemezler.

yanıt52
yanıt61
Benim Kkk:

Neyini anlayacagim da,alkis tutacagim köru korüne bati dusmanligi yapip iç kamuoyuna oynamasina mi bunu iktidari elde tutmak icin yapiyorlar en uyi bildikleri sey bu bunun neresi ulke menfaati icin calismak bu kafa ne filistine dene diger ortadogu devletlerine fayda getirmedigi gibi hem onlara hem ulkeye dusman kazandirir bunu gormen lazim

yanıt48
yanıt29
Verdik y gorduk etkiyi:

Ispanya da israile karsi cikiyor, onlar da mi bati karsiti? Eger turkiye bati karsiti olsaydi bati blogunu guclendirmek icin finlandiya ve isveci natoya almazdi... Isine geleni goren gozlerin yazdigi bos bir makale olmus

126
11
yanıtYanıtla
Bulent Alaylı:

Gazzeye fiili bir desteğimiz yok. Sadece hamaset. Adalet mahkemesine basvuracaktik Güney Afrika başvurdu. Bari davaya müdahil olsaydık. O da olmadı. Gazze yine bombalanıyor ve aç. Sahi biz ne yaptık Gazzeye somut olarak.

97
12
yanıtYanıtla
Haydar :

Sen bilmiyor olabilirsin, ama gazzedekiler biliyor.kasam. Tugaylarının sitem ettiğini duydunmu?

yanıt1
yanıt6
Agacan Cenk:

Dost ve düşman herkez bilsinki Türkiye'nin tek dostu yine Türkiye bizim dostumuz yok düşmanımız çok

69
16
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Dunyasa hiçkimsenin senin anladigin tarzda dostu zaten yok guçlu olanin taraftarida cok olur o yuzden akilli olup kimseyle didişmeden gelisip halki refah icinde yasatmaktan iyisi yok bunu yaparken hem iyi ornek olursun hemde digerlerine barışı tavsiye edebilirsin

yanıt30
yanıt11
Fatih Yıldırım:

Artık yağmur nereye yağıyorsa tarla da oraya çekilecek. ABD Medyası bunu anlamış, Batı da anlayacak....

22
16
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title