Haberler

Haksız Yere 39 Yıl Hapis Yatan Adama 1 Milyon Dolar Tazminat

Güncelleme:

ABD'de 13 yaşındaki görgü tanığının yalan ifadesi yüzünden, işlemediği bir cinayet için idama mahkum edilen ve yıllarca hapis yatan adam açtığı davayı kazandı.

ABD'de, işlemediği bir cinayet için idama mahkum edilen ve 39 yılını parmaklıklar ardında geçiren 58 yaşındaki Ricky Jackson'a 1 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi.

13 YAŞINDAKİ GÖRGÜ TANIĞI, HAYATINI YAKTI

Jackson ve iki arkadaşı, 1975'te Cleveland'da bir iş adamını öldürmekten suçlu bulunarak idama mahkum edilmişti. Karar 13 yaşındaki görgü tanığı Eddie Vernon'un ifadesine dayanılarak alınmıştı. Vernon, okul otobüsünde giderken bir sokak öteden cinayeti gördüğünü ileri sürmüştü.

YALAN İFADE YÜZÜNDEN 39 YILINI KAYBETTİ

Vernon, geçen yıl yeminli ve yazılı ifade vererek polisin mahkemede siyahi Jackson ve arkadaşları Wiley Bridgeman ile Ronnie Bridgeman'a karşı tanıklık etmesi için kendisine baskı yaptığını açıklamıştı. Vernon'un ifadesi üzerine kasım ayında serbest bırakılan Jackson ve arkadaşları tazminat talebinde bulunmuştu.

BİR ÖMRÜN KARŞILIĞI 1 MİLYON DOLAR

Vatandaşların devlete karşı açtığı davalara bakan mahkeme, 58 yaşındaki Ricky Jackson'u haklı bularak devletin 1 milyon 8 bin dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Jackson, ABD'de şimdiye kadar işlemediği bir suç için en uzun süre hapis yatan kişi oldu.

Kaynak: AA / Dünya

Ricky Jackson Cleveland Vernon Dünya Haberler

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Uluslararası Adalet Divanı: İsrail, Refah saldırısını durdurmalı

Uluslararası Adalet Divanı: İsrail, Refah saldırısını durdurmalı

Sele kapılan 2 çocuk sürüklenerek aracın altına girdi! Yüreklerin ağza geldiği anlar kamerada

Sele kapılan 2 çocuk sürüklenerek aracın altına girdi! Yüreklerin ağza geldiği anlar kamerada

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını CANLI İZLE! 24 Mayıs Yalı Çapkını 71. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS MAÇI CANLI İZLE! #127936 Fenerbahçe- Panathinaikos maçını canlı (HD) izleme linki! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS FİNAL FOUR maçı ne zaman? Fenerbahçe- Panathinaikos maçı saat kaçta hangi kanalda? #127936 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Dolu yağışı sırasında nelere dikkat edilmeli? Araç kaplama doludan korur mu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 25 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Mayıs burç yorumları nedir? Sokak köpekleri uyutulacak mı? Fatih Erbakan ne dedi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Mayıs günün maçları nereden izlenir? SEN BÜYÜMEYE BAK İZLE FULL TEK PARÇA İZLE! Sen Büyümeye Bak nereden izlenir? Burçlara göre makyaj önerileri neler? İşte burçlara göre makyaj stilleri Kızılcık Şerbeti izle! #128250 Kızılcık Şerbeti yeni bölüm ne zaman, saat kaçta? Ziraat mobile neden giriş yapamıyorum? Ziraat mobil çöktü mü?
Üsküdar'da kahvehanede çıkan çatışma İsrail Dışişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi

Üsküdar'da kahvehanede çıkan çatışma İsrail Dışişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi

500

Yorumlar (7)

hilafetmobilWeb@haberler.com:

Bu adam beyaz tenli olmuş olsaydı en az 180 milyon dolar tazminat alırdı.

9
1
yanıtYanıtla
chn hnçMobil-ANDROID:

bir milyon cok az bence...

6
1
yanıtYanıtla
Mobil-IOS:

bu adam beyaz olsaydi 100 milyondan assa vermezleri

4
1
yanıtYanıtla
.......mobilWeb@haberler.com:

39 yıl ömrü bitmiş o para az

3
2
yanıtYanıtla
necmi alanbayMobil-ANDROID:

bu adam beyaz tenli olsaydi hapis yatmazdi

4
1
yanıtYanıtla
Iğdırlı ismailMobil-IOS:

Adelet dağıtan ABD bir insana adaletli olamamış çok az bir paraile adaletli olmaya çalışmış yazık adama

1
0
yanıtYanıtla
seyit yildiz:

vahim durum allah dusmanimin basina bile vermesin az deyil tam tamina 39 yil tc devletinde adam oldurdumun 25 yil yatar cikar bizde kanunlar boyle bizdeki kanunlar sucludan yana

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title