Haberler

ABD basınından bomba iddia: Türkiye, gerilimin zirve yaptığı Kosova'da komutayı İtalya'dan devralabilir

Güncelleme:

NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nın talebi üzerine 500 askerden oluşan Türk komando taburunun, Sırbistan ile gerilimin had safhada olduğu Kosova'ya gönderilmesinin ardından ABD basını dikkat çeken bir haber yayımladı. ABD Merkezli Bloomberg'in geçtiği bilgiye göre, Türkiye, Kosova'da NATO öncülüğündeki Barış Gücü'nün (KFOR) komutasını İtalya'dan devralabilir.

Kosova ile Sırbistan arasındaki gerilimi düşürmek için NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığının talebi üzerine 500 askerden oluşan Türk komando taburu Kosova'ya gönderildi. Türk taburu, KFOR birimleriyle entegre olurken ABD merkezli Bloomberg, Türkiye'nin Kosova'da kritik bir görev alacağını yazdı.

"NİHAİ KARAR KISA SÜRE ÖNCE VERİLDİ"

Haberde Türkiye'nin Kosova'daki NATO öncülüğündeki Barış Gücü'nün (KFOR) gücünün komutasını bölgede son 10 yılın en şiddetli çatışmalarının ardından bu sonbaharda planlanan bir rotasyonla İtalya'dan devralmasının beklendiği ifade edildi. Bloomberg, "yetki devrinin bir süredir değerlendirildiğini, ancak nihai kararın kısa süre önce verildiğini" kaydetti.

ABD basınından bomba iddia: Türkiye, Kosova'da komutayı İtalya'dan devralabilir

"TÜRK TABURU 5 HAZİRAN'DAN İTİBAREN KOSOVA'DA"

500 askerden oluşan Türk komando taburu ile ilgili bilgiler veren KFOR Sözcüsü Albay Gallieni, "Türk taburu 5 Haziran'dan itibaren Kosova'da konuşlandırılmış durumda. Şu anda diğer KFOR birimleriyle entegre oluyor ve eğitim alıyorlar. Gerilimin daha fazla tırmanmasını önlemek için faaliyetleri desteklemek üzere konuşlandırılacaklar. Elbette kuzeyde konuşlandırılabilirler, çünkü güvenliğin sağlanması için mevcudiyeti iyileştiren KFOR'un ana yoğunlaşma çabası şu anda kuzeyde ancak yedek birimler, gerektiğinde ve gerekli olan her yerde konuşlandırılabilir" dedi.

"TÜRK TABURU GEREKTİĞİ SÜRECE KOSOVA'DA KALACAK"

Türk komandolarının olayların yaşandığı Kosova'ya sevk edilmesi, dünyada gündem oldu. ABD merkezli Associated Press haber ajansı, "Türk kuvvetleri, NATO liderliğindeki barış güçlerini desteklemek üzere Kosova'da" diye yazdı. Kosova'da yaşanan olaylardan bahsedilen haberde; NATO'nun, Türk taburunun başlangıçta Kosova'nın Prizren kentindeki Sultan Murat Kampı'nda konuşlanacağını ve "gerektiği sürece" Kosova'da kalacağını söylediği ifade edildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Sırbistan Bloomberg Türkiye Komando İtalya Kosova Nato Dünya Güncel Haberler

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 677. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Dünya'ya benzeyen yeni bir gezegen keşfedildi? Gliese 12 b özellikleri neler? Trakya'ya nükleer santral mi yapılacak? Nükleer santral nereye, ne zaman yapılacak? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 64. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yeni Call of Duty oyununun ismi resmi olarak açıklandı! Call of Duty: Black Ops 6 tanıtım tarihi duyuruldu Vakıfbank çöktü mü? Vakıfbank mobil uygulaması neden açılmıyor? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 24 Mayıs Yalı Çapkını 71. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS MAÇI CANLI İZLE! #127936 Fenerbahçe- Panathinaikos maçını canlı (HD) izleme linki! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS FİNAL FOUR maçı ne zaman? Fenerbahçe- Panathinaikos maçı saat kaçta hangi kanalda? #127936 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

500

Yorumlar (17)

KENAN AKTAŞ:

Kosova bizim için çok önemlidir. Kosovanın kaderini İtalyan askerlerin insafına bırakmamalıyız.

66
6
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

İtalyan askerlerininki can da Türk askerlerininki değil mi?

17
43
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Kaşıyan Avrupa ve esas amacı Avrupa'yı bir hiristiyan olarak tümünü öyle dizayn etme çabalarıdir. Oradaki müslüman olan soydaşlarımız ve Boşnak kardeşlerimize kim sahip çıkacak. Ayrıca şunuda derim. Oradaki Müslümanlık Avrupa'ya uyumlu insanlardan, Asya'da ki gibi kafa kesenlerden değil.

yanıt32
yanıt3
Sencer:

Bize ne yeter artık sağa sola gitmeyi bırakın kendi ülkenize sahip çıkın

12
45
yanıtYanıtla
AGulden:

Sacmalama ordakininsanlarda bizim insanimiz. Suriyeli degil!

yanıt5
yanıt0
ERKAN ÜNAL:

Biz niye devraliyoruz,abd ortalığı karıştırsın biz uğraşalım yok öyle amerika gelsin tansiyonu kendi düşürsün

36
14
yanıtYanıtla
A B:

Evladı Fatihan torunları ile birlikte olmamız gerek.Kosova bizim için çok önemli.Komuta devralinması gerekli.

yanıt15
yanıt0
mahmut:

Bu Sırplar Bosna gibi ikinci kez katliam yapamayacak. Eski Türkiye yok. Türkiye Balkanlarda Bosna kosova gibi ülkelerle birlikte söz sahibidir.

46
2
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Yugoslavya diye bir güzel ülke vardı. Biz bunu Türkiye'ye göçen soydaş, Boşnak ve Arnavutluk kardeşlerimizin anlatımlarından biliyorduk. Tito' bir düzen sağlamıştı ama Avrupa ve ABD destekli Sırplar rahat durmadı ve ülke parça parça oldu. Yine kasiyorlar aman dikkatli ol yiğit mehmedim..

41
1
yanıtYanıtla
Hovan Coharyan:

Kemal Kılıçdaroğlu'nu göreve davet ediyoruz. Balkanlardaki bu gerilime son noktayı koyacak dünya lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dur!!

21
5
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title