Haberler

86 kişi hayatını kaybetmişti! İsrail'den günler sonra gelen "yanlış cephane" itirafı

Güncelleme:

Hamas ile geçici ateşkesin sona ermesiyle Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başlayan İsrail'den skandal bir itiraf geldi. 24 Aralık'ta Mahgazi mülteci kampına düzenlenen ve en az 86 sivilin hayatını kaybettiği saldırıda yanlış cephane kullanıldığını belirten İsrailli bir yetkili, bu olayın yoğun sivil kaybına yol açtığını söyledi. ABD basını İsrail'in savaşın başlamasından bu yana ilk kez böyle bir itirafta bulunduğuna dikkat çekti.

7 Ekim'den bu yana saldırılar düzenlediği Gazze'yi kan gölüne çeviren ve 21 binden fazla Filistinliyi katleden İsrail alçaklıkta sınır tanımıyor.

86 kişi hayatını kaybetmişti! İsrail'den günler sonra gelen 'yanlış cephane' itirafı

86 KİŞİ YANLIŞ CEPHANE NEDENİYLE HAYATINI KAYBETMİŞ

İsmi açıklanmayan bir askeri yetkili, İsrail'in kamu yayıncısı Kan News'e 24 Aralık'ta Mahgazi mülteci kampına düzenlenen saldırılarda yanlış cephanenin kullanılmasının "yoğun sivil kaybına yol açtığını" itiraf etti. Pazar günü gerçekleştirilen saldırıda en az 86 kişi hayatını kaybetmiş BM can kaybının artabileceğini belirtmişti.

86 kişi hayatını kaybetmişti! İsrail'den günler sonra gelen 'yanlış cephane' itirafı

"OLAYA KARIŞMAYAN SİVİLLERE KASITSIZ ZARAR VERİLDİ"

İsrailli askeri yetkili büyük hasar ve yüksek sivil kaybının sorumlusunun 'yanlış silah seçimi' olduğunu söyledi ve kullanılan mühimmat türünün saldırının niteliğine uymadığını sözlerine ekledi. İsrail Ordusu ise sivillerin kaybından üzüntü duyulduğunu ve olaydan ders çıkartıldığını açıkladı; "Ön soruşturma, saldırılar sırasında hedeflerin yakınında bulunan ek binaların da vurulduğunu ortaya çıkardı; bu da muhtemelen olaya karışmayan sivillere kasıtsız zarara yol açtı."

86 kişi hayatını kaybetmişti! İsrail'den günler sonra gelen 'yanlış cephane' itirafı

SAVAŞIN BAŞINDAN BU YANA BİR İLK

ABD'li New York Times gazetesi İsrail'in savaşın başlamasından bu yana ilk kez böyle bir itirafta bulunduğuna dikkat çekti ve İsrail güçlerinin ABD tarafından gönderilen ve uzmanların sivil yoğunluklu bölgeler için uygun olmadığını söylediği yaklaşık 1000 kiloluk bombalar kullandığını hatırlattı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İsrail Aralık Gazze Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Ercan cıftcı:

O gün gelecek...

57
10
yanıtYanıtla
Kaplumbağa terbiyecisi:

O gün gelecek diyen hiç kimse malesef o günü göremeyecek o gün bu gün demediği sürece çünkü gelecek hep gelecekte hayatsa şuanda yaşanır. Mehdi as beklemek herkesin beklentisi Peki üstün güçlerle donatılmış bizi kurtaracak Mehdi as da yaratacak olan Allah 'ın bu zulmü şuanda sonlandırmaya gücü kudreti yok mu?(tabiki var) Malesef biz daha çok bekleriz o günleri ta ki harekete geçecek o kudrete ulaşıp şuanda diyene kadar.

yanıt55
yanıt4
Hsn:

Şu yorumlarada hastayım Allah neden zulmü sonlandırmıyormuş? Allah birlik olun beraber olun ben destek vereceğim diyor ama insanlar umursamayıp Allahım sen hallet diyor,Her kötülüğü Allah mucizevi bir şekilde halledecekse o zaman herkes hak din İslam bizde Müslüman olalım demeyecekmi? Bu sünnetullaha ters,dünya sınavı ortadan kalkar,sen atağa geç Allahın yardımı ozaman gelir merak etme

yanıt52
yanıt4
Kaplumbağa terbiyecisi:

Hsn kardeşim aslında anlatmaya çalıştığım şey senin parmak istediğin konu anlamamışsın sanırım birlik iletişimle başlar iyice anlamak kavramak lazım ki birbirimizi birbirimize düşmeyelim :) Allah'ın herşeye kudreti yeter benim inancım gereği ama imtihan dünyası bizler için selametle.

yanıt14
yanıt0
haksız mıyım:

bizim ölülerimiz cennete sizin ölüleriniz cehennemin dibine gidiyor inşallah. kuranın ifadesi ile, gavurlar iman edenler için iki iyilikten birine sebep olabilir. ya savaşı kazanırız, ya cenneti

32
3
yanıtYanıtla
R. ÇINAR:

Yanlış bombaymış külahıma anlat. onlar bilerek kullanılıyor çünkü amaç Gazze şeridini göçe zorlamak olmuyorsa da öldürmek. Arkasında yatan plan ise gazze açıkarındaki 30 milyar m3 doğal gaz ve Süveyş kanalına alternatif bir kanal. Peki tahmin edin bu kanal en kısa mesafede nerden geçecek?

31
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title