Haberler

12 gün boyunca dönen koyunlarla ilgili bilim insanından dikkat çeken tespit! Gizem giderek çözülüyor

Güncelleme:

Çin'de bir çiftlikte onlarca koyunun 12 gün boyunca durmadan daire şeklinde dönmesi dünya gündeminde geniş yer bulmuştu. Gizemini hala koruyan konuyla ilgili İngiliz bilim insanından dikkat çeken bir açıklama geldi.

4 Kasım'daİç Moğolistan Özerk Bölgesi'ne bağlı Baotou'da meydana gelen olayda, çiftlikte bulunan koyunlar bir anda dönmeye başladı. Koyunların sahibi önce birkaç koyunun bu şekilde döndüğünü, daha sonra ise bütün sürünün dönmeye başladığını ileri sürmüştü.

BİLİM İNSANLARI KONUYU ARAŞTIRIYOR

34 koyun ağılının olduğu çiftlikte yalnızca 13 numaralı ağıldaki koyunların bu hareketi büyük yankı uyandırmıştı. Hayvanların bu şekilde dönmesi bilim insanlarını da hareket geçirdi.

12 boyunca dönen koyunlarla ilgili bilim insanından dikkat çeken sözler! Gizem giderek çözülüyor

DİKKAT ÇEKEN TEORİ

Günlerce dönen koyunların gizemi çözülmezken hayvanların bir hastalıktan dolayı bu şekilde davrandığı öne sürüldü. Ancak bu tez de koyunların tamamen sağlıklı olmasının ortaya çıkmasıyla çürüdü. Konuyla ilgili tartışma büyürkenİngiltere'deki Hartpury Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Profesör Matt Bell, koyunların bu davranışıyla ilgili bilimsel bir fikir ortaya attı.

12 boyunca dönen koyunlarla ilgili bilim insanından dikkat çeken sözler! Gizem giderek çözülüyor

"SÜRÜ PSİKOLOJİSİ"

Newsweek'e konuşan Bell, "Görünen o ki koyunlar uzun süredir ayna alanda kaldıkları için gergin ve sürekli aynı hareketi tekrarlıyorlar" dedi. Bell, bazı hayvanların sürekli dar bir alanda sıkışmaktan dolayı öfkeli oldukları için bu hareketi yaptığını, sürüdeki diğer koyunların da onları izlediğini ifade etti.

Zehra Yaşık
Haberler.com - Dünya

Çiftlik Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (6)

Ben ve sen:

Yine bilim insanlari ve yine sacma bir aciklama.

44
39
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

koyunlar garip yaratıklardır genellikle sürü halinde dolaşırlar sürünün önünde giden koyunlar uçurumdan atlasa arkadaki koyunlar yau bu koyun ne yapıyor diye sorgulamaz onlarda da cumburlop peşlerinden atlar bu koyunların başlarına ne gelmişse zaten bundan gelmiştir

44
8
yanıtYanıtla
EkSeS:

Hapishane bahcesindeki tutuklularda da benzerini görebilirsiniz. Filmlerde elinde tesbihle bir oraya bir buraya gider .. yanindakileri de beraber yürür.

19
13
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Nedeni sürü psikolojisiymişmiş

26
5
yanıtYanıtla
Serkan Bayındır:

Bu haberi ilk gördüğümde (geçen hafta) sürü psikolojisi dedim geçtim normal diye.. Demek normal değilmiş.. Bilim insanlarının bu kadar kafa yorduğunu bilseydim söylerdim baştan.. Bilim adamı olacaklar birde.. Yazık

23
3
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Sürü psikolojisi arkadakilerin öndekilerini takip etmesi, asıl soru ise arkadan takip eden koyunlar değil, durup dururken 12 gün boyunca gece gündür sürekli pergel gibi bir orantıyla önde daire çizen koyunların bu haraketi

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title