Haberler

Çin'in Hong Kong'da Demokratik Reformlara İzin Vermemesi

Çin resmi basını, göstericileri "Hong Kong'un küresel imajına zarar vermekle" suçladı.

Çin'de resmi basın, Hong Kong'daki protestoları sert bir dille eleştirerek, "yasa dışı" gösterilerin Hong Kong'un küresel imajına zarar verdiğini yazdı.

Hong Kong'da Pekin yönetimini eleştirmek için düzenlenen "Occupy Central" hareketi devam ederken resmi basın, eylemlerin bölgenin çıkarlarına zarar verdiği ve katılımcıların güvenliğini tehlikeye attığını kaydetti.

Çin Komünist Partisi'nin yayın organlarından Global Times gazetesi, olaylarda yer alan göstericileri "radikal eylemcilerr" olarak tanımlarken, "Occupy Central" hareketinin pazar günü "yasa dışı" kampanya ile insanları tahrik ettiğini ileri sürdü. Polisin göz yaşartıcı gaz kullandığı gösterilerle ilgili görüntülerin internette hızla yayıldığına işaret edilen haberde, "Eylemciler, Hong Kong'un küresel imajını tehlikeye atıyor" denildi.

Hong Kong'un dünyanın finansal bağlantı noktalarından biri olduğunu anımsatan gazetenin, "(Olaylardan) Hong Kong'daki radikal muhalif güçler suçlanmalı" ifadesini kullanması dikkati çekti.

Global Times,  "Occupy Central" hareketini 1989'daki Tiananmen olaylarına benzeten Batılı bazı basın organlarının "Asılsız benzetmeler kullanarak Hong Kong toplumunu yanıltılmaya" çalıştığını savundu.

Gazete, merkezi hükümetin "Occupy Central hareketinin yasalar çerçevesinde kontrol altına alınması" konusunda Hong Kong yönetimine güvendiğini belirterek, Hong Kong'daki istikrarın bozulmayacağı vurguladı.

Muhalif grupların Çin Ulusal Kongresi'nin kararının değişmesinin "imkansız" olduğunu bildiğine dikkati çeken Global Times, "muhaliflerin öğrencileri kullanarak Hong Kong'un ekonomik ve sosyal istikrarını tehdit ettiğini" öne sürdü.

Çin Ulusal Halk Kongresi, Hong Kong'da 2017'de yapılacak özel temsilci seçiminde adayların geniş temsilli bir komite tarafından seçilmesine karar vermişti. Ancak bölgedeki "tam demokrasi" yanlıları, bu komitenin Çin hükümetine sadık üyelerden oluşacağını savunuyor ve seçimin evrensel standartlara uygun olarak yapılmasını talep ediyor.

"Occupy Central" hareketine katılan öğrenciler, Pekin yönetimini protesto etmek için derslere girmeme kararı almış ve hafta sonu da hükümet binalarının da aralarında bulunduğu merkezi bölgede oturma eylemi yapmıştı. Hong Kong polisi, dün protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale ederek dağılmaları yönünde çağrıda bulunmuştu. Merkezi hükümet, dün sosyal huzuru tehlikeye atabilecek tüm yasa dışı faaliyetlere karşı olduğunu açıklamıştı. - Pekin

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Times Pekin Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title