Haberler

CHP, IŞİD İçin Meclis Araştırması Açılmasını İstedi

Güncelleme:

CHP, her gün insanlık suçu işlediğine dair görüntüleri paylaşan IŞİD'in Türkiye açısından da bir tehdit oluşturduğunu belirterek, Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP, her gün insanlık suçu işlediğine dair görüntüleri bizzat paylaşan IŞİD'in giderek Türkiye açısından da bir tehdit oluşturduğunu belirterek, bu tehdidin bertaraf edilmesi, gizli-saklı yürütülen ilişkilerin ortaya çıkarılması ve barışçıl politikaların devreye konulması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan dilekçede, Irak ve Suriye'yi tehlikeli ve kanlı mezhep savaşına sürükleyen IŞİD isimli terör örgütünün, Türkiye'den destek aldığına dair uzun bir süredir çeşitli ulusal-uluslararası medya kuruluşlarının haberlerine karşı hükümetten tatmin edici yanıt verilmediği kaydedildi. En son Irak'ın Musul kentinde Türkiye Başkonsolosluğu'nu basan ve 49 personeli rehin alan IŞİD'e yönelik herhangi bir mukabelede bulunulmamasının, hükümetin IŞİD'le dolaylı ilişkisinin dayanağı olarak gösterildiği vurgulanan dilekçede, şöyle denildi:

"Hükümetin IŞİD saldırıları karşısındaki sessizliği yetmiyormuş gibi, muhalefeti ve basını da bu konuda susturmaya kalkışması, IŞİD'e dair kamuoyunun bilmediği bazı çekincelerin olduğunu göstermektedir. Suriye'deki iç çalkantıyla beraber gündeme gelen IŞİD ve El Nusra terör örgütlerinin daha önce çeşitli zamanlarda Türkiye'yi hedef aldığı bilinmektedir. 2013'te Reyhanlı'da 53 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının arkasında da bu yapılanmanın olduğu biliniyor. Diğer taraftan Suriye'de Türk menşei araç, yardım koli kutularını gösteren belge ve bulgular, IŞİD militanlarının Türkiye'de eğitildiğine ve Türkiye'den silah yardımı aldığına yönelik ulusal ve uluslararası medyada çıkan haberler de konunun araştırılmasının gerekliliğini ortaya koyan dokümanları içermektedir. IŞİD'in Niğde ve Reyhanlı terör saldırılarını gerçekleştirmesi örgütün Türkiye bağlantılarının açığa çıkarılmasının gerekliliğini ortaya koymaktadır. Ortadoğu'da mezhep çatışmaları yoğunlaştığı günümüzde Türkiye'nin isminin IŞİD veya El Nusra gibi vahşet uygulayan örgütlerle anılması kabul edilemez. Türkiye-IŞİD münasebetine dair iddialara daha fazla sessiz kalınması, bu ilişkinin kabulü anlamına gelmektedir. IŞİD'e Türkiye'den katılan militanların olduğu, ismi anılan örgütün Türkiye'ye kaçak petrol sattığı, militanlarına Türkiye'de eğitim verildiği, lojistik destek sağlandığı, silah yardımında bulunulduğu iddialarının komisyon tarafından araştırılması artık ertelenemez bir zaruret halini almıştır. Türkiye ve dünya basınında, Türkiye'nin IŞİD'le ilişkilere dair ayyuka çıkan haber ve iddiaların bir an önce araştırılarak hakikatin kamuoyuyla paylaşılması daha fazla ertelenemez. Her gün insanlık suçu işlediğine dair görüntüleri bizzat paylaşan IŞİD'in giderek Türkiye açısından da bir tehdit oluşturduğu görülmektedir. Bu tehdidin bertaraf edilmesi için de, gizli-saklı yürütülen ilişkilerin ortaya çıkarılması ve barışçıl politikaların devreye konması için bir Meclis Araştırması açılmasını elzemdir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye Suriye Musul Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title