Haberler

Belediye'den 3000 Kişiye İftar

Güncelleme:

Gümüşhane belediyesi 3 bin kişiye iftar verdi.

Gümüşhane belediyesi tarihinde ilk olarak 3 bin kişiyle sokakta iftar yapıldı. İftar sorası Bedirhan Gökçe şiir dinletisi yaptı.

Atatürk caddesinde düzenlenen iftara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Yücel Yavuz, Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkanlığını Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ve 3 bin Gümüşhaneli katıldı.

"GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK İSRAİL'İ ŞİDDETLE KINIYORUM"

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise mübarek Ramazan ayında İslam coğrafyasında yaşanan elim hadiselerin herkesi derinden üzdüğünü belirterek, "Maneviyatımızın doruğa çıktığı bu kutsal ayda bile kan dökmeye devam eden İsrail'in Filistin'de, Gazze'de sürdürdüğü vahşet ve insanlık dışı katliamlarını bu vesileyle buradan Gümüşhane Belediye Başkanı olarak şiddetle kınıyorum. Sözde medeni dünyanın gözleri önünde vuku bulan bu hadiseler vicdan sahibi milletlerin adalet ve hakkaniyete olan inançlarını derinden sarsmaktadır. Bu kutsal Ramazan ayı maalesef inananların vicdanlarında derin bir hüzne, gözyaşına ve ıstıraba sebep olmaya halen devam ediyor. Ben inanıyorum ki masum ve mazlum halkların feryadı bu zulüm ve katliamlara son verecektir. Burada bir araya gelmiş tüm Gümüşhaneli kardeşlerimin niyazları da bu yöndedir." diye konuştu.

"GÜMÜŞHANE OLARAK SAYIN BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A HAK ETTİĞİ DESTEĞİ VEREREK TÜRKİYE GENELİNDE İLK SIRALARDA YER ALACAĞIMIZDAN HİÇ ŞÜPHEM YOK"

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusuna da görüşlerini açıklayan Başkan Çimen, Türk milletinin tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanını bizzat kendisi seçeceğini belirterek, "Gümüşhane olarak Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hak ettiği desteği vererek Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alacağımızdan hiç şüphem yok. Bu seçim ülkemizin birlik ve beraberliğinin yanı sıra tarihi bir fırsatı da ifade etmektedir. 2023-2053 ve 2071 vizyon hedefleri için 10 Ağustos seçimleri yeni Türkiye'nin kuruluş tarihi olarak inşallah milat olacaktır." İfadelerini kullandı.
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın da günün Gazze'de akşam sahuru evinde yapıp iftarı cennette yapanlar için dua etme günü olduğunu söyledi.

Milletvekili Aydın, "Ateş çemberi içerisindeki Türkiye'nin bölgenin önderi ve dünyanın lideri olacak Türkiye'nin eşsiz liderinin o mazlumların sahibi olan liderinin, BM'nin kürsüsünde dünya beşten büyüktür diyerek, dünyayı gasp eden insanlara karşı dik durarak Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos seçimlerine de dua etmemiz gerekiyor. Müslüman coğrafyasında biz zulüm varsa, zalim mazluma zulmediyorsa buna karşı dik duran ve tüm İslam coğrafyasının lideri olarak karşı duran Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan'ın bu ülkenin lideri olmasından başka bir şansımız yoktur. Osmanlı'nın torunu Türkiye'nin Ortadoğu ve balkanlara barışı, huzuru ve kardeşliği getirecek olan liderinin yanında olacağımızı buradan tüm Gümüşhane halkıyla beraber tüm dünyaya duyuruyorum." dedi.

Programda konuşan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise "Birlik, beraberlik, kardeşlik ruhuna uygun olan iftar sofralarının bütün Gümüşhane aynı sofrada mantığıyla organizasyonunu gerçekleştiren bu iftar programını son derece başarılı bir şekilde düzenleyen Gümüşhane Belediyemize teşekkür ediyorum." dedi.

"SİYONİST İSRAİL YÜZÜNDEN BU RAMAZAN AYI HÜZÜN VE GÖZYAŞI AYI OLDU"

Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada bu yıl ki Ramazan ayının insanlıktan nasibini almayan Siyonist İsrail'in işlediği cinayetlerden dolayı hüzün ve gözyaşı ayı olarak geride bırakıldığını söyledi.

"BU MAZLUMLAR HEM DÜNYADA HEM UKBADA BU HAKLARINI ONLARDAN SÖKE SÖKE ALACAKLARDIR"

İftar ve sahur sofralarının matem sofrası haline geldiğini kaydeden Bakan Çelik, dünyanın insan olmaktan utanılır olduğu bir noktaya taşındığı bir süreci yaşadıklarını belirterek, "Elbet birgün bu devran dönecek. Bu mazlumlar hem dünyada hem ukbada bu haklarını onlardan söke söke alacaklardır, bundan hiçbir endişemiz yok. Yuvayı yıkanın yuvası olmaz. Yükselen ahlar biz inanıyoruz ki adrese ulaşacak. Böyle zulüm dünyada görülmedi." dedi.

"ONLARIN ÇATI ADAYI VARSA BİZİM DE ÇAKI GİBİ ADAYIMIZ VAR"

10 Ağustos seçimlerinin önemli bir kavşak olduğunu dile getiren Bakan Çelik, "12. Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Odalarda belirlenen adaylar mı, yoksa millet mi, halk mı, halkın adayı mı seçilsin diye huzurlarınıza geliyoruz. Çatı, matı mı? Doğru 10 tane parti bir arada oldu, adlarını bilemediğimiz partiler bir araya geldi, çatı kurdular, çatı var da temel var mı? Kiriş, kolon, oda var mı? Onların çatı adayı varsa bu milletin de çakı gibi adayı var. Gecesini, gündüzünü bu millet için tüketen ve bu milletin güçlü olması için, emperyalistlere, bu topraklarda emelleri olanlara, bu milletin güçlü olmaması için mücadele edenlere karşı duran bir Başbakan var. 12 yılda 20 yaş ihtiyarlayan bir Başbakanımız var. O başbakan 'milletimi arkama alarak ben Cumhurbaşkanı adayıyım' diyor. Diğerleri de tavanı olmayan bir çatıda buluşarak 'aday çıkarıyoruz' diyorlar. Bunları milletimiz çok güzel şekilde değerlendirecektir" dedi.
Program daha sonra ünlü sanatçı Bedirhan Gökçe tarafından okunan şiirlerle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title